Koğuş arkadaşının ölümüne sebep olmaktan 3 yıl 4 ay hapis cezası aldı


Kayseri Kapalı Cezaevi'nde biri tutuklu diğeri hükümlü 2 mahkum arasında çıkan kavga sırasında Dursun Çadır'ın (25) ölümüne sebep olmaktan yargılanan sanık Ömer B. (20), 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, 17 Mayıs 2015 tarihinde, tutuklu bulunan Ömer B. ile koğuş arkadaşı Dursun Çadır arasında, dama oynama sırası yüzünden kavga çıktı. Tekme ve yumruklaşma sonucu yere düşen Çadır, başını zemine çarptı. Hastanede hayatını kaybeden gencin, kalp hastası olduğu ve kalp krizine bağlı olarak hayatını kaybettiği belirlendi. Başka bir suçtan hükümlü bulunan Ömer B. hakkında ise bu olayla ilgili 'ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama' suçundan ikinci dava açıldı.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması görüldü. Sanık Ömer B., Tokat Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) duruşmada hazır edildi. Son kez savunma yapan Ömer B., "Kalp hastası olduğunu bilmiyordum. O bana tekme vurunca ben de yumruk attım. Omzuna geldi. Yere düşerek başını çarptı. Öldürme kastım yoktu." dedi.

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, hastane raporunu da dikkate alarak sanık hakkında 'kasten ölüme sebep olmak' suçundan değil, 'taksirle ölüme sebep olmak' suçundan ceza verdi. Ömer B., 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Koğuş arkadaşının ölümüne sebep olmaktan 3 yıl... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER