Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: Kayda değer mesafe alındı


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Kızılay'da meydana gelen terör saldırısı ile ilgili kayda değer mesafe kaydedildiğini bildirdi. Savcılık, basın yayın organlarının gizliliğe riayet edilmesi hususunda daha sorumlu ve hassas davranmalarının, yasal ve vicdani gereklilik olduğuna vurgu yaptı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı yazılı açıklama şöyle: "13.03.2016 tarihinde Ankara Kızılay'da meydana gelen menfur terör saldırısıyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Başsavcılığımızın ısrarlı talebine rağmen birçok basın yayın organı tarafından bu olayda da sorumsuzca davranılarak olayın aydınlatılması açısından gizli kalması gereken birçok bilgi kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Bunca sorumsuz yayına rağmen Cumhuriyet Başsavcılığımız ile Ankara Emniyet Müdürlüğünün ilgili birimleri tarafından mesai kavramı gözetmeksizin sürdürülen çalışmalarla kayda değer mesafe alınmıştır. Ancak olayın kimler tarafından ve ne şekilde gerçekleştirildiğine dair ayrıntılı açıklama yapılabilmesi için zamana ihtiyaç vardır.

Bu sebeple basın yayın organlarının soruşturmanın gizliliğine riayet hususunda daha sorumlu ve hassas davranmaları yasal ve vicdani gerekliliktir."
CİHAN
<< Önceki Haber Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: Kayda değer mesafe alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER