Kılıçdaroğlu: Parlamento açılmadı, ilk baskı medya üzerine

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki Yaşar Kemal Parkı'nın açılışına katıldı.

Kılıçdaroğlu: Parlamento açılmadı, ilk baskı medya üzerine

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına yönelik eleştirilerin iftira olduğunu ifade ederek, "Belediye başkanımıza yönelik olarak son derece çirkin iftiralar var. Anlamak mümkün değil. Bunlar da sözde CHP'li. Size sözüm söz, onların tamamını temizleyeceğim." dedi.

"BUNLAR SÖZDE CHP'Lİ"

Ankara'daki Yaşar Kemal Parkı'nın açılışındakonuşan Kılıçdaroğlu, Ankara'daki CHP'li 2 belediye başkanına yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Bu kişilerin 'sözde CHP'li' olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, "Çankaya Belediye Başkanımız, Yenimahalle Belediye Başkanımız açık ve net söylüyorum. Ankara'daki en iyi belediye başkanları. Hiçbir belediye başkanı bu iki belediye başkanımızın eline su dökemez. Eğer burası diğer partinin belediye başkanlarının elinde olsaydı bu 16 dönümlük yere gökdelen dikerlerdi. Bunu hazmedemeyenler var. Belediye başkanımıza yönelik olarak son derece çirkin iftiralar var. Anlamak mümkün değil. Bunlar da sözde CHP'li. Size sözüm söz, onların tamamını temizleyeceğim. Biz neyle uğraşıyoruz, onlar neyle uğraşıyorlar. Bizim derdimiz Türkiye, onların derdi nasıl ihale alabilirim. Nasıl? 'Ben CHP'liyim'. Yok kardeşim öyle bir şey. Ona asla izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

TUSKON TEPKİSİ: İŞ DÜNYASININ MAL GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI

Kılıçdaroğlu, konuşmasında TUSKON'a bağlı iş adamları derneklerine yönelik gerçekleştirilen baskınları da değerlendirdi. "Bütün iş dünyasının can ve mal güvenliğinin sağlanması lazım" diyen Kılıçdaroğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine, 'makul şüphe' gerekçesiyle Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'na (TUSKON) bağlı Ankara'daki bazı derneklerde arama yapılmasıyla ilgili olarak, "Bütün iş dünyasının can ve mal güvenliğinin sağlanması lazım. Demokrasinin temel kurallarından birisi de budur" değerlendirmesinde bulundu.

"DAHA PARLAMENTO AÇILMADI, İLK BASKI MEDYA ÜZERİNE GELİYOR"

Medya üzerinde baskı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bir seçim yaşadık. Daha milletvekilleri yemin etmedi, parlamento açılmadı. İlk baskı medya üzerine geliyor. Çıkıp şunu rahatlıkla televizyon ekranlarında söyleyebiliyorlar. Falan gazetenin sahibi artık o gazeteyi yönetemez, diyorlar. O gazeteyi biz yöneteceğiz, diyorlar. Ne demek siz yöneteceksiniz? Hani mülkiyet hakkı kutsaldı? Hani kimseye müdahale edilmeyecekti? Hani barışı ve özgürlüğü getirecektik? Daha yemin töreni başlamadan bunlar oluyorsa oturup hepimizin yeniden düşünmesi gerekiyor" diye konuştu.

"DAVUTOĞLU'NA BİR ÇAĞRIDA BULUNDUM, TIK YOK"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "'Şu yazarları atın, bunlar yazı yazmasınlar; diğer yazarlar da lütfettiği için şimdilik kalabilirler' diyor. Sayın Davutoğlu'na bir çağrıda bulundum. Siz bu düşüncelere katılıyor musunuz? Şu ana kadar tık yok ama bunu sürdüreceğim. Siz bu düşüncelere katılıyor musunuz katılmıyor musunuz? Demokrasi, özgürlük demek kolay. Birlikte yaşamak demek de kolay. Her düşünceye saygı demek de kolay. Zor olanı bunu hayata geçirmek" ifadelerini kullandı. 

(CHA - DHA)
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Parlamento açılmadı, ilk baskı medya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER