Kapadokya'da 100 şehit çocuğu ağırlanacak


Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da 'Bizim Eller Projesi' kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinden şehit çocuklarına kamp yaptırılacak.

Kapadokya'da en fazla turistin ziyaret ettiği Göreme Belediyesi ile Kapadokya Doğa Sporları ve Spor Organizasyonları Turizm Şirketi (KADOST) iş birliğinde çeşitli illerdeki 100 şehit çocuğuna Kapadokya'da kamp yapma imkanı sağlanacak. 100 şehit çocuğunun yaklaşık 100 bin liralık gideri KADOST tarafından karşılanacak.

Proje hakkında açıklama yapan KADOST Genel Koordinatörü Mehmet Uçman, Göreme Belediyesi ile birlikte sosyal sorumluluk projesi olarak 100 şehidin çocuğunu Kapadokya'da ağırlamaktan büyük onur duyacaklarını söyledi. Bizim Eller Projesi'ni ülkesi için canını vermiş şehitlerin ve gazilerin çocukları için hazırladıklarını anlatan Koçman, doğa sevgisini, doğa sporları eğitimlerini, kültür ve sanat faaliyetlerini, sosyal ve kişisel gelişim değerlerini tatil ve eğlence tadında kazandırmayı amaç edindiklerini kaydetti.

Uçman, projenin detayları hakkında da şu bilgileri aktardı: "Kamplar 3 gece 4 gün, 5 gece 6 gün, 6 gece 7 gün süreler ile üç farklı yaş kategorisinde, toplam üç etaptan oluşmaktadır. Proje kapsamında, yıl içerisinde 5 bin şehit ve gazi çocuğumuzu kamplara almayı hedefliyoruz."

Kapadokya'da daha önce de KADOST, Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nün Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde hazırladığı 'Beş Adımda Hayat Köprüsü' isimli proje çerçevesinde doğa ve sanat okulu kampları gerçekleştirmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Kapadokya'da 100 şehit çocuğu ağırlanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER