'Sınav kaygınızı gevşeme ve nefes düzenleme tekniğiyle yenebilirsiniz'


Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 15 Mart Pazar günü yapılacak. Sınavların yaklaşmasıyla öğrencilerde de sınav kaygısı artıyor. İpek Üniversitesi Psikoloji bölümü hocası Yrd. Doç. Dr. İlkiz Altınoğlu Dikmeer, sınav kaygısı ile ilgili uyarılarda bulundu. Dikmeer, öğrencilerin sınav kaygılarını gevşeme ve nefes düzenleme teknikleriyle yenebileceğine vurgu yaptı.

İpek Üniversitesi Psikoloji Bölümü, üniversiteye girmenin ilk adımı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) hazırlanan liseli öğrenciler için 'Sınav Kaygısı Atölyesi' konulu konferans düzenledi. 15 Mart Pazar günü yapılacak YGS için geri sayım başladı. Başarıyı etkileyen faktörlerden biri de sınav kaygısını kontrol altına almak. Psikoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Yard. Doç. Dr. İlkiz Altınoğlu Dikmeer ve Arş. Gör. Fazilet Canbolat, sınav kaygısını kontrol altına alma ile ilgili açıklamalarda bulundu. Canbolat, sınav kaygısının aslında öğrenciyi öğrenmeye motive ettiğinden faydalı olduğunu, fakat aşırı kaygının başarısızlığın nedenlerinden biri olduğunu söyledi.

Canbolat, ailelerin ya da öğretmenlerin baskı yapmasının öğrencilerde kaygı seviyesini daha da arttırdığını belirtti. Canbolat, yapılan baskının öğrencinin performansını negatif yönde etkilediğini kaydetti. Sınav kaygısının normal olduğunu vurgulayan Canbolat, sınava girecek öğrencilere, "Düşüncelerinizle kendinize engel olmayın, kendinize inanın ve güvenin. Sınava birkaç gün kala yeni bilgiler edinmeye çalışmayın. Kendinize zaman ayırın. Sınav yerinizi önceden ziyaret edin. Son olarak asla vazgeçmeyin." uyarısında bulundu.

CİHAN
<< Önceki Haber 'Sınav kaygınızı gevşeme ve nefes düzenleme tekniğiyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER