Kabil'de bombalı saldırı: 80 ölü

Afganistan başkenti Kabil'de büyükelçilik binalarının bulunduğu bölgede bombalar patladı, en az 80 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

SHABER3.COM

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen bombaları saldırıda en az 80 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ölü sayısı ile ilgili açıklamayı Afganistan Sağlık Bakanlığı yaptı.
Bakanlık, büyükelçilik binalarının bulunduğu bölgede bu sabah meydana gelen patlamada 300'den fazla kişinin de yaralandığını ifade etti. Yaralılar arasında çok sayıda kadın ve çocuk olduğu kaydedildi.


Almanya Büyükelçiliği'ne 300 metre mesafede park edilmiş bir su tankerine yerleştirildiği tahmin edilen bomba yerel saatle sabah 08:30'da patladı. Almanya temsilciliğinin yanı sıra Fransa Büyükelçiliği binasının da saldırıda zarar gördüğü aktarıldı.

Saldırıyı kınayan bir açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, büyükelçilik binasının önünde görev yapan Afgan korumanın hayatını kaybettiği bilgisini verdi.  


Türkiye temsilciliği de hasar gördü

Saldırıyla ilgili Ankara'da bir açıklama yapan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk büyükelçilik binasının da zarar gördüğünü belirtti. Çavuşoğlu, büyükelçilik personelinden yaralanan olmadığını da aktardı.
Afganistan İçişleri Bakanlığı, sabah trafiğinin olduğu saatlerde meydana gelen saldırıda 50'den fazla aracın zarar gördüğünü açıkladı.
TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ TAHLİYE EDİLECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırıda Türk büyükelçilik binasının da hasar gördüğünü belirtirken, herhangi bir büyükelçilik personelinin yara almadığını belirtti. Çavuşoğlu, büyükelçilik çalışanlarının tahliye edileceğini belirtti. 


Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise "Afganistan’ın başkenti Kabil’de bugün gerçekleştirilen terör saldırısı sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı bulunduğu büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Saldırı birçok resmi kuruluş ve yabancı temsilciliğin bulunduğu bir bölgede meydana gelmiştir. Patlama Kabil Büyükelçiliğimizin binalarında da hasara neden olmuştur. Büyükelçilik personelimiz saldırıdan zarar görmemiştir. Bu menfur terör saldırısını şiddetle lanetliyor, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa, ölenlerin yakınlarına, Afganistan Hükümeti ve kardeş Afgan halkına başsağlığı diliyoruz. Türkiye terörizmle mücadelede dost ve kardeş Afganistan halkı ve Hükümetinin yanında yer almaya devam edecektir" ifadesi yer aldı.



<< Önceki Haber Kabil'de bombalı saldırı: 80 ölü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER