Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Moğolistan'da


Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Orta Asya ziyaretine Moğolistan ile başladı. Bu sabah Moğolistan'a gelen Abe, Cengiz Han Uluslararası Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı. Abe, Moğolistan Başbakanı Chimed Saikhanbileg ile görüşecek ardın iki başbakan ortak basın açıklaması düzenleyecek. Shinzo Abe, 4 saatlik ziyaretinin ardından Moğolistan'dan ayrılacak. Abe, ardından Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a hareket edecek.

Abe'nin bugün başlayan Orta Asya temasları, 28 Ekim' kadar devem edecek. Abe hareketinden önce başkent Tokyo'daki Haneda Havaalanı'nda ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bölge jeopolitik olarak çok önemli bir yer. Ben Orta Asya'daki her ülke ile ilişkilerimizi daha üst seviyelere çıkartmak istiyorum." dedi.

Başbakan Abe ve beraberindeki heyet, sırasıyla; Moğolistan Türkmenistan, Tacikistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan'ı ziyaret edecek. Abe'nin ilk Orta Asya ziyareti olması açısından ayrı bir öneme sahip. Ayrıca Abe, 2006 yılından sonra bölgeyi ziyaret eden Japon Başbakanı olacak.

Japon Başbakanı Abe'ye, Orta Asya turunda 50 civarında işadamı da eşlik ediyor. Japon Başbakanı'nın Orta Asya ziyaretindeki en önemli gündem maddesi ikili işbirliği konuları olacak. Bölge ülke liderleri ile görüşecek olan Abe, Japon işadamlarının bölgede yatırım yapmaları için zemin yoklayacak.

Japonya-Basbakani-Shinzo-Abe-Mogolistanda-1911147.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Moğolistan'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER