İTO Başkanı Çağlar: Piyasayı hızlandıracak her tedbirin arkasındayız


İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Kamuda istihdam ve büyümeyi ön plana alan bir konsensüs sağlandığını görmek reel sektörün yatırım cesaretini artırıyor." dedi.

İTO Başkanı Çağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Reform Tanıtım Toplantısı'nda açıkladığı reformlarla ilgili yaptığı açıklamada, "2016 yatırımlar açısından umut verici bir yıl. Şubat ayında sanayi üretiminin yüzde 5,8 artması da bunu gösteriyor. Biz piyasayı hızlandıracak, girişimcimizin yatırıma giden yolunu açacak her tedbirin arkasındayız." dedi.

Başkan Çağlar, 3 ay içinde hayata geçirileceği duyurulan; iş mahkemelerinde ideal yargılama sürelerinin belirlenmesi, kamu hizmetlerinin daha verimli sunulması, iş ve yatırımlarda bürokrasinin azaltılması gibi vaat ve reformların özel sektöre güç kazandıracağını belirtti. Çağlar, ayrıca şunları aktardı:

"Kamuda istihdam ve büyümeyi ön plana alan bir konsensüs sağlandığını görmek reel sektörün yatırım cesaretini artırıyor. Son aylarda düşük maliyetli finansman için pozitif bir atmosfer oluştu. Bunu korumak, hatta daha da iyileştirmek için ne gerekiyorsa yapmalıyız."
CİHAN
<< Önceki Haber İTO Başkanı Çağlar: Piyasayı hızlandıracak her tedbirin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER