Davutoğlu, 'Aşk-ı Nebi' sergisinin açılışını yaptı


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği 'Aşk-ı Nebi Ayasofya' sergisinin açılışını yaptı. Burada konuşan Davutoğlu, "Birileri Diyarbakır Ulucami'nin aşkla işlenen köklü geleneğini Sultanahmet'ten, Ayasofya'dan koparmak isteyebilir. Bilinsin ki bizler Ulucami'yi, Sultanahmet'ten, Ayasofya'dan ayrı tutmadık, bir an bile ayrı tutulmasına izin vermeyiz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının, 2016 Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında organize ettiği 'Aşk-ı Nebi Ayasofya' sergisi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti. Açılışa Davutoğlu'nun yanı sıra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Bosna-Hersek Başbakanı Dennis Zvizdic de katıldı.

Açılış öncesi konuşan Davutoğlu, "Allah Aşk-Nebiyi, aşk-ı ilahiyi bu aziz şehirden ve bu aziz şehrin mührü, kalbi Ayasofya'dan ayırmasın. Mübarek bir zamandayız, hep beraber Ramazan'a doğru yürüyoruz. Cuma, herkesin hiçbir fark gözetmeksiniz aynı kıbleye yöneldiği, aynı safta durduğu bir vakittir.

Geçen hafta yine mübarek bir yer olan Diyarbakır Ulucami'deydim. Ulucami vatanımızın ilk mübarek, aziz mabetlerinden biridir. Birileri Diyarbakır Ulucami'nin aşkla işlenen köklü geleneğini Sultanahmet'ten,
Ayasofya'dan koparmak isteyebilir. Bilinsin ki bizler Ulucami'yi, Sultanahmet'ten, Ayasofya'dan ayrı tutmadık, bir an bile ayrı tutulmasına izin vermeyiz." ifadelerini kullandı. Davutoğlu'nun konuşmasını ardından serginin açılış kurdelesi kesildi. Davutoğlu ve beraberindekiler sergiyi gezdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu, 'Aşk-ı Nebi' sergisinin açılışını yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER