İşte IŞİD'in Türkmenlere saldırdığı mevziler


Suriye'nin Türkiye sınırında Mare hattı olarak adlandırılan bölgede 2 Türkmen köyünün terör örgütü IŞİD'in elinden alınması sonrasındaki yıkım, çatışmanın boyutunu gözler önüne serdi. IŞİD'in evlerin içini kazarak mevzi olarak kullandığı görüldü.

Uzun zamandır Cerablus şehrini hakimiyeti altında bulunduran terör örgütü IŞİD, sınır hattında Azez'e kadar koridor oluşturup bu bölgeye geçiş yapmak istiyordu. Son birkaç gündür Kilis'in karşısında bulunan ve Suriye'de Mare hattı olarak adlandırılan bölgede muhaliflerle çatışma giren örgüte, koalisyon uçakları da havadan darbe vurdu. Bir çok Türkmen köyünü elinde bulunduran IŞİD'in elinden Harcele ve Delha köyleri geri alındı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Cebhut Elşemiye Ordusu ile Türkmenlerin oluşturduğu Sultan Murat Türkmen Tugayı'nın düzenlediği operasyonla alınan iki köyde 4 IŞİD mensubu canlı yakalandı. Çok sayıda IŞİD'li, saldırılar sonucu öldü. Ele geçirilen köylerdeki yıkım, çatışma sonrasında ortaya çıktı. Muhaliflerin girdikleri köyde, çatışmadan dolayı evlerin duvarlarının yıkıldığı görüldü. IŞİD'in bazı evlerin içini kum torbalarıyla doldurduğu, kuyu kazdığı, buraları mevzi olarak kullandığı belirlendi. IŞİD'li teröristlerin kaldıkları evde ele geçirilen bir kitapta ise şehit olmanın yollarının anlatıldığı öne sürüldü.
CİHAN
<< Önceki Haber İşte IŞİD'in Türkmenlere saldırdığı mevziler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER