Çankaya'da yeni sistem konteyner sayısı 460'a ulaştı


Çankaya Belediyesi tarafından hızla yaygınlaştırılan 'Yeni Sistem Çöp Konteyneri' uygulamasında sayı her geçen gün artıyor. Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in basına tanıtımının ardından pilot bölge olarak seçilen Oran Mahallesi'nden başlatılan yeni uygulamada, mahallelere yerleştirilen konteyner sayısı kısa sürede 460'a ulaştı.

İlk etapta 50 adet Oran Mahallesi'ne konulan konteynerlerden daha sonra 25 adet Atatürk Sitesi, 67 adet Yukarı Dikmen Mahallesi, 27 adet Aşağı Dikmen Mahallesi, 82 adet Sancak Mahallesi, 31 adet İlkbahar Mahallesi, 92 adet Yıldızevler Mahallesi ve 76 adet Hilal Mahallesi'ne yerleştirildi. Bazı sokak ve caddelere de konan konteynerlerle birlikte sayı kısa sürede 460'a çıktı.

Katı atıkların ve çöplerin toplanarak döküm alanına nakline kadar geçen sürecin kalitesini artıran yeni sistemin farklı mahallelerde yaygınlaştırılması için çalışmalar aralıksız sürüyor. El değmeden açılabilme olanağı da sağlayan yeni yer üstü konteynerler uygulaması Kızılırmak, Yüzüncüyıl, Çiğdem ve Çukurambar mahalleleriyle devam edecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya'da yeni sistem konteyner sayısı 460'a ulaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER