İstanbul Üniversitesi önünde eylem


İstanbul Üniversitesi'nin tarihi kapısı önünde bir grup öğrenci, AK Parti'nin eğitim politikalarını protesto etti. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem sonrası, grup olaysız dağıldı.

İstanbul Üniversitesi içinden çıkan bir grup öğrenci, okulun Beyazıt'taki tarihi kapısı önüne geldi. 'AKP'ye, faşizme ve gericiliğe karşı üniversiteleri savunuyoruz', 'Cinsiyetçi eğitime son', 'ODTÜ'yü savunmak üniversiteyi savunmaktır', 'Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek' yazılı pankart ve dövizler taşıyan grup, 'Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek', 'Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz' şeklinde sloganlar attı.

Yapılan açıklamada, AK Parti'nin eğitim politikaları eleştirildi. Savaş siyaseti yapıldığı dile getirilen açıklamada, "Diyanet İşleri'nden, YÖK Başkanına kadar ODTÜ ile ilgili çeteleri savunan açıklamalar yapıldı. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ODTÜ Rektörü'ne 'Gereğini yapın' demesi üniversitelerde yapılan gerici saldırıların AKP merkezli olduğunu göstermiştir." denildi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız sona erdi.

CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul Üniversitesi önünde eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER