İstanbul-İzmir Otoyolu için Balıkesir'de 8 mahalle acele kamulaştırılacak


İstanbul-İzmir arasındaki ulaşımı 3,5 saate indirecek İstanbul-İzmir Otoyolu'nun
Balıkesir'den geçen kısmının yapımına hız verildi. Proje kapsamında Balıkesir'den geçecek yol için Bakanlar Kurulu, Susurluk'ta bulunan bazı araziler için acele kamulaştırma kararı aldı. Bu kapsamda Bursa ve Balıkesir illerinde 30 köy ve mahallede belirlenen arazilerde acele kamulaştırma kararı uygulanacak.

Türkiye'nin en büyük otoyol projelerinin kavşağında bulunan Güney Marmara Bölgesi'nde, projelerin yapımı aşama aşama ilerliyor. Balıkesir ve Çanakkale bölgesini baştan aşağı katedecek otoyol projelerinden biri olan İstanbul-İzmir Otoyolu inşaatının Balıkesir kısmı için Bakanlar Kurulu'nda acele kamulaştırma kararı alındı.

Resmi Gazete'nin 8 Aralık 2015 tarihli sayısında yayımlanan karar ile İstanbul-İzmir otoyolu kapsamında Bursa ve Balıkesir illerinde 30 köy ve mahallede belirlenen arazilerde acele kamulaştırma kararı uygulanacak. Karar kapsamında Balıkesir'in Susurluk ilçesi Karapürçek, Söğütçayır, Duman, Yenimahalle, Yahyaköy, Ömerköy ve Balıklıdere mahallelerinde bulunan yüzlerce parsel söz konusu otoyol için kamulaştırılacak.

İstanbul-İzmir otoyolunun inşaatı devam ederken önümüzdeki dönemde planlanan ve Çanakkale Boğazı'na yapılacak köprüden geçecek Kınalı-Tekirdağ-Balıkesir Otoyolu ile Güney Marmara Bölgesi'nin ulaşım ve lojistik anlamda avantajlı konuma geleceği bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul-İzmir Otoyolu için Balıkesir'de 8 mahalle acele... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER