IŞİD'e katılanlar geriye dönüyor

Ailesinden 25 kişinin IŞİD'e katılmasıyla gündeme gelen Alaaddin Ercan, daha önce Suriye’ye giden yakınlarının Ankara’ya döndüğünü açıkladı. Ercan, “IŞİD onları bırakmaz, normalde dönemezlerdi. Başka bir şey mi planlıyorlar, korkuyorum” dedi.

IŞİD'e katılanlar geriye dönüyor

Ankara’nın Sincan ilçesinde yaşayan Alaaddin Ercan, IŞİD'e katılan yakınlarından bazılarının geçtiğimiz günlerde Ankara'da yaşadıkları mahallelere geri döndüğünü açıkladı.

Bugün gazetesinden Ömer Önder'in haberine göre, bu durumu korkuyla karşıladıklarını belirten Ercan, “Ankara’da yaşanan patlamanın ardından daha da tedirgin olduk” dedi.

BAYRAMDAN ÖNCE GELDİLER
Daha önce IŞİD’e katılan yakınlarının bayramdan önce Ankara’ya geldiğini belirten Ercan, “IŞİD’e katılan kardeşimin eşinin yakınları ve bir komşumun yakınları geldi” diye konuştu. Ailesinden 25 kişinin IŞİD'e katılmak için Suriye'ye gittiğini belirten Ercan, bunlardan 10'unun Ankara'ya döndüğünü söyledi. Ercan, “Şu anda Sincan’da bir yerdeler ama yerlerini tam olarak bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha önce örgüte katılarak Suriye’ye gidenlerin yeniden Türkiye’ye gelmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Ercan, “Örgüt onları buraya öldürür de göndermez. Normalde hiçbiri dönemezdi. Başka bir şey mi planlıyorlar, korkuyorum” dedi.

İÇİMİZE ŞÜPHE DÜŞTÜ
Bu dönüşlerin Ankara'da geçtiğimiz hafta sonu 99 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan saldırıyla ilgisi olabileceğini öne süren Ercan, “Biz, patlamanın ardından daha da tedirgin olduk. İçimize bir şüphe düştü. Çocuklarımız için endişeleniyoruz” diye konuştu.

"BEŞ YAKINIM ÖLDÜ"
 Sincanlı Alaaddin Ercan, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök lie Meclis’te basın toplantısı yapmıştı. 3 Nisan'daki toplantıda Ercan, ailesinden IŞİD'e katılan 5 kişinin öldüğünü belirterek, "Sincan’da insanların beyinlerini yıkıyorlar. Kimse ilgilenmiyor. Kelleme ödül koymuşlar. Öz kardeşlerim beni tehdit ediyorlar" demişti.

"JANDARMA GİDENLERİ SORDU"
Jandarmanın, Ankara’da yaşanan patlama sonrası kendisini aradığını söyleyen Alaaddin Ercan, “Bana, Suriye'ye giden yakınlarımdan haber alıp almadığımı sordular" dedi. Ercan, “Ben de bayramdan önce geldiklerini anlattım” diye konuştu. Ankara’daki patlama sonrası IŞİD’e yönelik denetimlerin Sincan'da attığını söyleyen Ercan, gelenlerle konuşmak istediğini ancak sonuç alamadığını kaydetti. Ercan, “Kendi başlarına çıkıp geldiklerini söylüyorlar. Patlamayla ilgileri olup olmadığını da sordum. Ama buna da bir şey demediler” dedi.

"SIRAYA GİRİYORLARMIŞ"
Alaaddin Ercan, Suriye’deki IŞİD’cilere ‘canlı bomba olma’ çağrısı yapıldığını söyledi. Örgütün, herhangi bir yerde eylem yapacak olan canlı bombaları liderleri tarafından seçildiğini aktardı. Ercan durumu şöyle anlattı: “Oradaki akrabalarımla konuştuğumuzda söylüyorlar. IŞİD yöneticileri oradaki halka ‘Canlı bomba’ olma çağrısı yapmış. Bunu dediklerinde de oradaki IŞİD’ciler, canlı bomba olmak için ekmek kuyruğuna girer gibi sıra olmuş. Bu çağrı onlar için çok önemliymiş.”
<< Önceki Haber IŞİD'e katılanlar geriye dönüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER