İnanılır gibi değil!

Artvin Hopa’da 8 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketiyle ilgili skandal gerçek ortaya çıktı.

İnanılır gibi değil!

Heyelanda evi büyük hasar gören Süleyman Topal “Karayolları’nın 9 menfezi var. 9 menfez kapanmış durumda. DSİ ve belediyeye dilekçe verdik. Üç yıldır yapılacak” dedi.

Bugün'ün haberine göre, Art­vi­n’­in Ho­pa il­çe­sin­de 8 ki­şi­nin ya­şa­mı­nı yi­tir­di­ği, 3 ki­şi­nin de kay­bol­du­ğu sel ve he­ye­lan fe­la­ke­ti­nin per­de ar­ka­sı gün ağa­rın­ca or­ta­ya çık­tı.

Ho­pa Kay­ma­kam­lı­ğı­’n­da mağ­du­ri­yet­le­ri­nin gi­de­ril­me­si için kriz mer­ke­zi oluş­tu­rul­du. Art­vin-Ho­pa yo­lu tra­fi­ğe ka­pan­dı. Sa­hil ke­si­min­de­ki ba­zı de­re­ler taş­tı, köp­rü­ler çök­tü ve çok sa­yı­da ev ve araç da ha­sar gör­dü. Ka­ra­yol­la­rı, be­le­di­ye, DSİ ve İl Özel İda­re­si ekip­le­ri yol te­miz­le­me ça­lış­ma­la­rı­nı ara­lık­sız sür­dür­dü.

372 PERSONEL ARADI

Grup­lar ha­lin­de de­re iç­le­rin­de kay­bo­lan ki­şi­le­rin bu­lun­ma­sı için de ara­ma ça­lış­ma­ları ya­pıl­dı. Ar­ha­vi, Ho­pa ve Borç­ka il­çe­le­rin­de ya­şa­nan sel fe­la­ke­tin­de top­lam 372 per­so­ne­lin ara­ma kur­tar­ma ça­lış­ma­la­rı­na ka­tıl­dı­ğı be­lir­til­di.

YOL YÜK­SEL­Dİ EV­LER DÜŞ­TÜ

Çev­re sa­kin­le­rin­den Sü­ley­man To­pal can ka­yıp­la­rı­nın ya­şan­dı­ğı fe­la­ket­le il­gi­li skan­dal bir id­di­ayı di­le ge­tir­di. Yol­da­ki men­fez­le­rin yet­ki­li­le­re de­fa­lar­ca ya­zı yaz­ma­la­rı­na rağ­men açıl­ma­dı­ğı­nı ile­ri sü­re­rek "Bu­ra­da son­ra­dan ya­pı­lan yo­lu 15 met­re yük­selt­ti­ler. Ha­liy­le ar­ka kı­sım­lar dü­şük kal­dı­” de­di.

DİLEKÇELER GERİ DÖNDÜ

Böl­ge­de bu­lu­nan men­fez­le­rin kul­la­nım dı­şı ol­du­ğu­nu be­lir­ten To­pal, “Ka­ra­yol­la­rı­’nın 9 men­fe­zi var. 9 men­fez tek tek ka­pan­mış du­rum­da. İler­de tek bir men­fez açık ve su bu­ra­dan gi­di­yor. Be­le­di­ye­ye, DSİ­’ye ve di­ğer yet­ki­li­le­rin hep­si­ne tek tek fo­toğ­raf­lı di­lek­çe ver­dik. Di­lek­çe­ler ge­ri gel­di; bi­ze 'ya­pı­la­ca­k’ de­nil­di.

3 yıl­dır ya­pı­la­cak hâ­lâ. Üçün­cü afe­ti gö­rü­yo­rum bu­ra­da. Bu na­sıl iş­tir" de­di.

8 CAN TOP­RA­ĞA VE­RİL­Dİ

Fe­la­ket­te ha­ya­tı­nı kay­be­den Ha­cer Ka­ra, Al­tan Ka­ra, Fun­da Tok­soy Ner­min De­mir, Em­ni­yet Ge­dik, Ün­sal Ge­dik ve Er­dal Eren Ge­dik ve Sab­ri Acı­ba­dem kı­lı­nan ce­na­ze na­ma­zı­nın ar­dın­dan göz­yaş­la­rı için­de top­ra­ğa ve­ril­di.

ÖNCE KURTARILDI SONRA KAYBOLDU

Hopa'daki sel felaketinde kaybolan 4 yaşındaki Taha Su'nun, su tehdidi altındaki evinden yakınları ile birlikte itfaiye aracı ile alındıktan sonra, aracın devrilmesi sonucu sel sularına kapılarak kaybolduğu öğrenildi. Baba Erkan Su’nun itfaiye hakkında suç duyurusunda bulunacağı kaydedildi. Bu arada ekipler, Su’nun yanı sıra Melten Kakışi ve Mecalla Kakışi’yi arıyor.
<< Önceki Haber İnanılır gibi değil! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER