MEB ve hükümetten görülmemiş bir skandal daha

Başka okullardan öğrenci almaması gereken temel liselerin yasağa rağmen öğrencilerle hafta sonu kursları için anlaştığı iddia edildi.

MEB ve hükümetten görülmemiş bir skandal daha

Türkiye ve Dünya birincisi eğitim yuvalarına algı operasyonları gerçekleştiren AKP ve MEB'in temel liselerdeki hukuksuzluğa sessiz kaldığı iddia edildi.

Yeni düzenlemeye göre temel liseler, mezun öğrencilere hafta sonu kurs verebilecek. Ancak yasak olmasına rağmen öğrencilerin hafta sonu kursları için temel liselerle anlaştığı da ayrıca ileri sürüldü.

Bugün'den Fatma Eren'in haberine göre, temel liselerin başka okullardan öğrenci almasının yasak olduğuna dikkat çeken Kılcı, kayıt dışı eğitimin arttığına değindi. Kurumların dershanecilik faaliyetlerinden vazgeçmediğinin altını çizdi. Öğrencilerin kayıtlarda en çok ders sayısını sorduğunu anlattı.

LİSE ÖĞERNCİLERİ GİDİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) dershane kararını uygulanmaması lise öğrencileri ve velileri kayıt dışına yöneltti. GÜVENDER Başkan Yardımcısı Eyüp Kılcı, Bakanlığın yaptığı uygulamaların Türkiye gerçekleriyle örtüşmediğini kaydetti.

Lise öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla temel liselerin açtığı hafta sonu kurslarına gittiğini belirtti.

KURS VEREMEZLER

Bu liselerin kendi öğrencisi ve bakanlığın verdiği mezun grubu dışındaki öğrencilere kurs veremeyeceğini hatırlattı.
Kılcı, “Başka okuldan öğrenci almasının yasak olmasına rağmen inanılmaz bir şekilde kayıt alıyorlar. Oysa bu yasak. Bakanlık dershaneleri yasaklarsa onlar da içeride dershanecilik yapar. Dışarıda sadece temel lise gibi durur ama içeride durum farklı işler” dedi.

SINAV ODAKLI ÇALIŞMA

Dönüşen ve dönüşmeyen kurumların dershanecilikten vazgeçmediğini dile getirdi. İçeride faaliyetlerinin devam ettirildiğini ifade etti. Kılcı, “Kişilerin aklında hep dershanecilik var. Çünkü yaptıkları ve anladıkları bir iş. Okulculuktan anlamayız. Sınav odaklı çalışma okullarda da devam edecektir. Çünkü bu yöndeki talep bitmeden bunu kimse engelleyemez” diye konuştu.

BAHANE ARIYORLAR

Bakanlığın okul ve dershanelere yönelik baskınlarına da değinen Kılcı, olayı bahane bulmak olarak değerlendirdi. Yapılanların hukuk dışı olduğunu aktardı.

Kılcı, "Kurumların her şeyi didik didik inceleniyor. Oysa bu yerler defalarca denetimden geçen yerlerdir. Bunu biliyorlar. Karşı tarafı zora sokmak için bahane arıyorlar" açıklamasını yaptı.

DERSLER SORULUYOR

Öğrencilerin kayıtlarda en çok ders sayısını sorduğuna dikkat çekti. 3 ders sınırının sözde kalacağına vurgu yaptı. Kılcı, "Üniversite kazanması için kurs deniliyor ve 3 ders şartı var. Bunu hiçbir öğrenci kabul etmiyor. O yüzden işleyişte kayıtdışına kayış ister istemez olacaktır. Hatta arttı bile" ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber MEB ve hükümetten görülmemiş bir skandal daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER