Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: Rusya alenen savaş suçu işliyor


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Rusya'nın Suriye'de yaptığı alenen savaş suçu olduğunu belirterek, "isteyenler sesini yükseltmeli." dedi.

Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaşın büyük bölgesel bir savaş noktasına geldiğine işaret ederek, "Rusya'nın Suriye'de yapmış olduğu alenen savaş suçu. Barışı isteyenler sesini yükseltmeli. Maalesef kalkan uçaklarla Suriye'de siviller vuruluyor. Rusya'nın şimdiye kadar 5 bini aşkın sortisinin yapıldığını biliyoruz." diye konuştu.

Suriye konusunda herkesi titiz olmaya çağıran Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Suriye'deki iç savaş, bir büyük bölgesel savaş noktasına gelmiştir. Herkesin çok titiz olması gerekiyor. Sınırımızdaki her şeyi yakından takip ediyoruz. Ta uzaklardan gelip bu bölgenin içişlerine karışanlar için kendi bölgesel ve küresel güç denklemlerinden alacakları payla ilgili bir husus olabilir. Ama Suriye topraklarında ortaya çıkan neredeyse her gelişme, Türkiye ile ilgili olarak bire bir ulusal güvenlik, ulusal çıkar meselesidir. Orada bir an önce bir barış sürecinin ortaya konulmasını ve Suriye'de artık daha fazla mahzun insan kanının akmamasını istiyoruz."

Rus uçakları tarafından 5 binin üzerinde sorti yapıldığını vurgulayan Kurtulmuş, "Maalesef kalkan uçaklarla Suriye'de siviller vuruluyor. Rusya'nın şimdiye kadar 5 bini aşkın sortisinin yapıldığını biliyoruz. Bu sortilerin yüzde 90'ından fazlası Suriye'deki sivil mevzilere, ılımlı ulusal özgürlük güçlerin üzerine atılmış bombalardır." dedi.

Rusya'nın uçakları ile bölgede yapmış olduğu saldırıların katliama döndüğünü kaydeden Kurtulmuş, "Alenen bir savaş suçu niteliğine bürünmüştür. Bütün dünyanın, Suriye'de barışı isteyen bütün unsurların, Rusya'nın bu saldırgan tavrına karşı sesini yükseltmelerini talep ediyoruz." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: Rusya alenen savaş suçu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER