Hollandalı meslektaşları Keneş'e sahip çıktı: Tutuklama diktatörlük emaresi

Hollandalı meslektaşları Keneş'e sahip çıktı: Tutuklama diktatörlük emaresi

Attığı tweetlerden dolayı tutuklanan Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'e Hollanda'nın en büyük gazetelerinin genel yayın yönetmenlerinden destek mesajları geldi.

De Volkskrant Genel Yayın Yönetmeni Philippe Remarque, "Keneş'in tutuklanması, Türk hükümetinin basın özgürlüğüne bakışını gösteriyor. Eleştirel her sesi engellemeye çalışmak ve geçmişte olduğu gibi sosyal medyayı susturmayı denemek ancak diktatörlük emaresidir." dedi.

Trouw gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cees van der Laan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine yazan herkesin "dava, karalama kampanyası, tutuklama, tehdit ve tacizlere hazırlıklı olması" gerektiğini söyledi ve ekledi: "Bir tek eleştirel gazetelerin kapısına kilit vurmak kaldı. En temel insan hakkı olan fikir özgürlüğüne bu hükümet artık saygı duymak zorunda."

"Dehşet verici bir durum. Hükümetin hoşuna gitmeyen yazılar yazan ya da tweet atan gazetecileri sindirmeye çalışmak medeni ülkelerin yapacağı bir şey değildir." diyen Het Parool Genel Yayın Yönetmeni Ronald Ockhuysen, uluslararası toplumu "bu baskı ve şiddeti sonlandırmak için harekete geçmeye" çağırdı. Böylesi adımların açık ve şeffaf bir demokrasinin sonunu getireceğini belirten usta gazeteci, "Eleştirel gazetecileri tutuklatmak tam bir rezalet. Hollanda dahil tüm AB ülkeleri Türk hükümetine bunun kabul edilemez olduğunu göstermeli." dedi.

Hollanda'nın en çok okunan haber dergisi De Groene Amsterdammer Genel Yayın Yönetmeni Xandra Schutte da tutuklama kararına tepkili: "İnanılmaz endişe verici. Türkiye'de basın özgürlüğünün boğazı sıkılmaya devam ediyor. Avrupa Birliği ise mülteci krizi ve Türkiye'nin jeopolitik konumundan dolayı buna sesini çıkarmıyor. Artık basın özgürlüğünü öncelikli sorun olarak ele alıp harekete geçmeleri lazım." CİHAN
<< Önceki Haber Hollandalı meslektaşları Keneş'e sahip çıktı: Tutuklama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER