Filmleri aratmayan kurtarma operasyonu


Kemerburgaz'da askeri alan yakınlarındaki ormanlık alanda mantar toplamaya giden 79 yaşındaki Parkinson hastası İzzet Kapucuoğlu, 49 saat sonra filmleri aratmayan bir operasyonla yarı baygın halde bulundu.

Kağıthane'de 79 yaşındaki Parkinson hastası İzzet Kapucuoğlu 11 Kasım 2015 tarihinde saat 14.00'ten sonra kaybolması üzerine ailesi tarafından aranmaya başlandı. Komşulardan biri Kapucuoğlu'nun 14.00 sıralarında bir otobüse bindiğini söyledi. Otobüsün güzergahından yola çıkan aile, Kapucuoğlu'nun her zaman mantar toplamaya gittiği Kemerburgaz'da Hasdal kışlası yakınlarındaki ormanlık alana gitmiş olabileceği ihtimalini değerlendirdi. Komşularla birlikte aile, yaklaşık 40-50 kişi halinde Kapucuoğlu'nu, ormanlık alanın kenar kesimlerinde ve yol kenarlarında aradılar. Saatler süren arama netice vermedi. Ertesi gün de öğleden sonraya kadar aradılar ama hiçbir ize rastlayamadılar. Bunun üzerine Kapucuoğlu ailesi, polise kayıp başvurusunda bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği (KŞB) bünyesinde soruşturma başlatıldı. Kayıp Kapucuoğlu'nu en son gören kişilerin ifadelerinin ardından kamera görüntüleri de incelenerek o saatte bindiği beledile otobüsü belirlendi. Şoförün ifadesine başvuran polis, Kapucuoğlu'nun, ailesinin de tahmin ettiği gibi Hasdal Kışlası yakınlarındaki ormanlık alanda yol kenarında indiği belirlendi. Evinden mantar toplamak için yağmurlu bir havanın ardından çıktığı tespit edilen Kapucuoğlu'nu aramak için eğitimli arama köpeği ve helikopter desteği ile AKUT, AFAD, itfaiye, jandarma ve polislerden oluşan geniş kadroli bir ekip oluşturuldu.

Arama çalışmalarına 12 Ekim 2015 tarihinde saat 08.00'de başlayan ekipler, Kapucuoğlu'nu yol kenarında su kanalında yarı baygın halde buldu. Arama kurtarma eğitimli 'TİM' isimli köpeğin büyük katkısı olan çalışmalar sonunda bulunan İzzet Kapucuoğlu'nun, yattığı yerde istifra ettiği belirlendi. Ambulansa bindirilen Kapucuoğlu, Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakım servisinde tedavisine başlandı. CİHAN
<< Önceki Haber Filmleri aratmayan kurtarma operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER