Yakalayın, darbecilerin hepsiburada, gittigidiyorlar!

AKP medyası önce "İçişleri Bakanlığı eski Müsteşarı Şahabettin Harput'un üzerinden Arapça not çıkt" haberi yaptı. Ardından "Gülen'den vali Harput'a kıtmirim" manşeti attı. Oysa bakın işin aslı neymiş!

Ramazan'a aittir...




Gittigidiyor', 'N11' ve 'Hepsiburada'yı da darbeci ilan edip kapatacak mısınız?

"Gülen'den Harput'a kıtmirim"



Haberi okuyanlara "Vay be Fethullah Gülen Şahabettin Harput'a 'Kıtmirim' yani 'köpeğim' diyormuş" dedirtmek için bundan daha iyi bir başlık zor bulunur.

Polis ve savcılık günler süren uzun uğraşlar sonunda Arapça notun esrasını çözmüş!



Hiç utanmadan öyle şeyler yazıyorlar ki...

15 Temmuz sonrası başlayan cadı avının hedeflerinden biri İçişleri Eski Müsteşarı ve Bursa Eski Valisi Şahabattin Harput'tu.

40 yılını devlete hizmetle geçiren Harput gözaltına alınıp, bir şaki gibi elleri arkadan kelepçelendi. 

'Havuz', 'Alo Fatih' ve 'Penguen Medyası' o günden beri Harput'a yönelik sistematik bir itibar suikastı yapıyor.

Şahabettin Harput ifadesinde, Hizmet Hareketi'ne yakın işadamlarının organize ettiği etkinlikleri bizzat dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla desteklediğini, yine hastane ve üniversite konusunda dönemin Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in yönlendirmesiyle kanun içinde kalarak görev yaptığını anlattı. Harput, o etkinliklerle Bursa ekonomisine bir milyar dolarlık bir katkı sağlandığını da ekledi.

Ancak hükümete yakın medya 1 milyar dolar yerine Harput'un Umre dönüşü evinde kalan 1 doları gördü. ( Yanında 5,10 ve 20 dolarlar da vardı ama işlerine gelmedi)

Bursa eski valisinin tutuklandığına dair haber "Cezavine konurken Harput'un üzerinden Arapça bir not çıktı" başlığıyla servis edildi.

Oysa Bursa eski valisi 28 Temmuz'da gözaltına alınmış ve 17 Ağustos'ta tutuklanmıştı.

Yani istemesi halinde 21 gün boyunca o notu defalarca yok etme imkanı vardı.

Peki o Arapça notta ne yazıyordu?

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgisi neydi?

Bir eylem talimatı mıydı?

AKP medyası 15 gün sonra o notun esrarını çözmeyi başardı!

Hürriyet haberi "Gülen'den Harput'a kıtmirim" başlığıyla okuyucuya duyurdu: 



İçişleri Bakanlığı eski müsteşarı ve eski Bursa Valisi Şahabettin Harput’un cezaevine götürülürken boynunda asılı bulunan Arapça yazılı notun çözümü yapıldı. Fethullah Gülen tarafından yazılarak, Harput’a gönderildiği bildirilen notta, Kuran’ı Kerim’de geçen ve mağarada Ashabı Kehf’le birlikte 300 yıl uyuyan köpeğin adı olan ’Kıtmir’ ifadesi dikkati çekti. Gülen’in, bizzat kendisinin Arapça olarak yazdığı bildirilen notta "Allah seni kötülüklerden korusun. Sağlık, sıhhatli ve işlerinde başarılara muvaffak eylesin. Allah her zaman yanınızda. Kıtmirim " sözlerinin yer aldığı öğrenildi. Gülen’in kendisine çok yakın bulduğu kişilere bu notları gönderdiği belirtildi.
Haberde o kadar çok yalan ve yanlış var ki neresini düzelteceğini şaşırıyor insan.

Öncelikle şu gizemli "Kıtmir" ifadesinden başlayalım. 

'Kıtmirim' dedikleri 'Kıtmir Duası" "

"Kıtmirim" değil "kıtmir" yazıyor.



Arapçası şöyle:

"Allahümme Ya Rabbi ve Cebraile ve Mikaile ve İsrafile ve Azraile ve İbrahime ve İsmaile ve İshaka ve Yakube ve munzilel berekati vet tevrati vez zeburi vel incili vel furkani ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim. 
La ilahe illallahul melikül hakkul mubin.
Muhammedün Resulullahi sadikul va'dil emin.
Ya Rabbi Ya Rabbi Ya Hayyu Ya Kayyumu Ya Zel celali vel ikram.
Es'elüke ya rabbel arşıl azim.
En yerzukani rızkan helalen tayyiben bi rahmetike ya erhamer rahimin.
Debernuş, Sazenuş, Kefestetayuş, Kıtmir, Yemliha, Mekselina, Meselina, Mernuş."

Mealine gelince:

Ey Cebrail'in, İsrafil'in, Mikail'in, Azrail'in, İsmail'in, İshak'ın, İbrahim'in ve Yakup'un rabbi Yüce Allah'ım! Ey bereketleri indiren Kuran'ı, Zebur'u, Tevrat'ı, İncil'i indiren Rabbim. Kudret ve güç sahibi olan yüce Allah'ım! Yegane Melik ve hak olan Allah'tan başka ilah yoktur. Sözünde emin ve sadık olan Hz Muhammed (s.a.v.) Allah'ın elçisidir. Ey Rabbim, Ey Rabbim, Ey Kaim ve Diri olan, Ey ikram ve celal sahibi! En büyük arşın sahibi, senden helal rızık istiyorum. Ey merhametlilerin en merhametlisi! Sazenuş, Debernuş, Kefestetayuş, Yemliha, Kıtmir, Meselina, Mernuş, Mekselina (Ashab-ı Kehf isimleri)
İnsanlar "Kıtmir Duası"nı okurlar ya da üzerlerinde taşırlar çünkü korunduklarına inanırlar. 

Duaya 'Kıtmir' adı verilmesinin ise Fethullah Gülen'le hiç bir ilgisi yok. 



"Kıtmir" ifadesi duanın yazıldığı levhanın tam ortasına konuyor. Çünkü çok özel bir anlamı var. Dini yayınlarda duayla ilgili aynen şöyle yazıyor:

"Nazar ayeti olarak kabul edilen dua, ayet ve isimleri daire şeklinde yazarak ortasına "Kıtmir" isminin yerleştirilmesi şeklinde yazılıyor."Bunun amacı onu diğerlerinden ayrı tutmaktır. Ayetin içinde Ashab-ı Kehf'in isimleri geçmektedir. Bu isimler Mekselina, Yemliha, Mernuş, Meselina, Debernuş, Kefestetayuş, Sazenuş ve Kıtmir (çoban köpeği) dir. Kıtmir  (Ashab-ı Kehf) Hz İsa'nın dininden olan, dinlerini korumak için her şeyi bırakarak hicret etmiş olan ve bir mağarada uyuyan yedi kişiden birinin çoban köpeğinin adıdır. Ashab-ı Kehf arasında olduğundan, Allah Kıtmir'e değer vermiş, Kuran'ı Kerim'de ona işaret ederek, Ashab-ı Kehf ile beraber cennete gireceğini müjdelemiştir. Peygamber Efendimiz'in de (s.a.v.) bir hadislerinde, 'Çocuklarınıza Ashab-ı Kehf isimlerini öğretiniz. Bu isimler evlerin kapılarına yazılsa o ev yangından korunur, giysi üzerine yazılsa çalınmaz, deniz aracına yazılsa batmaz.' dediği rivayet edilir." 

Yani 'Kıtmir Duası'nın darbeyle ilgisi olmadığı gibi Fethullah Gülen'le de ilgisi yok.

"1 dolar" gibi "Kıtmir Duası" da deli saçması bir delil üretme çabası!

Üstelik bakmayın siz AKP medyasının bin türlü yalanla gizem katmaya çalışmasına, dileyen istediği her yerden "Kıtmir Duası" satın alınabilir.

Hatta Türkiye'nin en ünlü alışveriş sitelerinden bir tıkla onlarca farklı ürün ve modelden birini sipariş edebilirsiniz. 

İşte bir kaç örnek: 









Aman dikkat! Ne olur ne olmaz siz yine de şu ara kıtmir siparişi vermeyin.

Haber/ Ertuğrul Cihan

<< Önceki Haber Yakalayın, darbecilerin hepsiburada, gittigidiyorlar! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER