Hackerlar milyonlarca Facebook kullanıcısının özel yazışmalarını ele geçirdi

120 milyon Facebook kullanıcısının bilgilerine ulaştığını öne süren bilgisayar korsanları, 81 bin kullanıcının özel mesajlarını yayınladı.

SHABER3.COM

BBC Türkçe’nin haberine göre korsanların söz konusu özel bilgilere zararlı tarayıcı uzantılarıyla ulaştığı tahmin ediliyor.

Facebook, siteye sızılmadığını ancak daha fazla hesabın etkilenmemesi için ek önlemler alındığını açıkladı. Kısıtlı verilere göre mağdur kullanıcıların çoğu Rusya ve Ukrayna’dan ancak ABD, Britanya, Brezilya gibi ülkelerden de bazı kullanıcıların da hesabının ele geçirildiği belirtiliyor.

10 sente bir hesap

Bilgisayar korsanları her bir hesabın 10 sent’e satılık olduğuna dair bir ilan da yayınladı ancak ilan daha sonra internetten kaldırıldı.

Facebook yöneticilerinden Guy Rosen ise tarayıcı şirketleriyle bağlantıya geçerek zararlı olduğu ortaya çıkan uzantıların indirilmesinin engellenmesini istediklerini açıkladı. Rosen, Facebook kullanıcılarının bilgilerini yayınlayan sitenin kapatılması için polis ve yerel yetkililerle birlikte çalıştıklarını da söyledi.

Siber güvenlik şirketi Digital Shadows da yaptığı incelemede bilgisayar korsanlarının internette yayınladığı profillerin 81 binden fazlasının özel mesajlar içerdiğini teyit etti.

‘Mesajlar gerçek’

BBC Rusça servisi mesajları internete yüklenen beş Facebook kullanıcısıyla görüştü. Bu kullanıcılar, mesajların kendilerine ait olduğu onayladı. Mesajlardan bazılarında bir kişinin tatil fotoğrafları ve iki sevgili arasında geçen konuşmalar da var.
<< Önceki Haber Hackerlar milyonlarca Facebook kullanıcısının özel... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER