Arzum da Çinlilere satılıyor

Bloomberg'de yer alan habere göre, ev aletleri üreticisi Arzum'un satışı için şirketin hissedarlarından Mediterra Capital danışman şirketlerle görüşüyor...

SHABER3.COM

Türkiye'nin ünlü elektrikli ev aletleri üreticisi Arzum'un Çinlilere satılacağı iddia edildi. Bloomberg haber ajansından Vinicy Chan ve Benjamin Harvey'nin haberine göre, ev aletleri üreticisi Arzum satılıyor. Şirketin değeri 100 milyon dolar olarak hesaplanıyor.

Ayrıca, satış için şirketin hissedarlarından Mediterra Capital'in danışman şirketlerle görüştüğü ifade edildi.

Mediterra Capital'in yönetici ortağı ve aynı zamanda Arzum’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Ahmet Faralyalı Bloomberg'e yaptığı açıklamada, “Yatırımımızdan iki yıl içinde çıkarsak sürpriz olmaz” ifadelerini kullandı.

1996 yılında kurulan Arzum, tost makinesi, kahve makinesi ve saç kurutma makinesi gibi 250'den fazla farklı ürün portföyüne sahip.

Mediterra Capital, 2008 yılında Arzum'a ortak olan Ashmore Group iştiraki Turkish Household Appliance'ın elindeki yüzde 49'luk hisseyi satın almıştı.

Bu yıl Çinli Qingdao Haier İtalyan beyaz eşya üreticisi Candy'yi satın almıştı. Çinli Hisense ise Slovenyalı Gorenje'yi bünyesine katmıştı.

Gelişmelerin ardından Arzum yetkilileri ise konu hakkında açıklama yapmadı.
<< Önceki Haber Arzum da Çinlilere satılıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER