Güney Kore hükümetinden büyük devlet projelerinde yolsuzluğa karşı hamle


Güney Kore Başbakanı Hwang Kyo-ahn, hükümetin, büyük devlet projelerine yolsuzluğun karışmasını gerçek zamanlı denetlemek ve önlemek amacıyla yeni adımların atılacağını açıkladı.

Halihazırda denetlenecek projelere, hazırlıklarına devam edilmekte olan 2018 Pyeongchang Kış Olimpiyadı ve Daejon şehrinde bilim ve iş bölgesinin oluşturulması planının da dahil olduğu bildirildi.

Başbakan Hwang konuşmasında "Şimdiye kadar, yolsuzluklarla mücadele, tepkisel ve ceza karakterini taşıyordu. Ama bu tür yaklaşımla, yolsuzluğun toplum ve milli imajımıza verdiği zarardan tam kurtulabilmek çok zor olmuştur." ifadelerine yer verdi. Hwang konuşmasının devamında hükümetin, devletin yaklaşık 87 milyar dolarlık fonunu idare eden ülke posta hizmeti bünyesindeki risk idare departmanlarının genişletilmesi ve yeniden organize edilesini planladığını duyurdu.

Yolsuzluğa karşı alınması öngörülen yeni tedbirler kapsamında, devletin yaklaşık 200 milyar dolarlık fonlarını denetleyen 16 kamu sektöründe denetlemelerin yapılacağı bildirildi.

Son yıllar, Güney Kore'de bir dizi yolsuzluk olayı patlak vermişti. Başbakan Lee Wan-koo, Parlamento seçimleri döneminde bir işadamından aldığı iddia edilen 30 milyon Won (27 bin dolar) rüşvet nedeniyle istifasını vermişti.

Yolsuzluk olaylarını önlemek amacıyla, Güney Kore hükümetinin, tüm devlet önemi taşıyan büyük projeleri ve devlet fonlarını denetleyen kamu kurumlarını daha sıkı denetleyeceği kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Güney Kore hükümetinden büyük devlet projelerinde yolsuzluğa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER