Dünya Sultanahmet'i böyle gördü

Sultanahmet Meydanı’ndaki patlama Alman basınında.

Dünya Sultanahmet'i böyle gördü

Sultanahmet Meydanı’nda bu sabah meydana gelen patlama Alman basınında geniş yer buldu.

Haber, gazetelerin internet sitelerinde manşete çekildi.

Bild Online: İstanbul’un turistik bölgesinde canlı bomba- Çok sayıda ölü ve yaralı var
“İstanbul’un turistik bölgesi Sultanahmet’te meydana gelen patlamada 10 kişi öldü 15 kişi yaralandı. Basında yeralan ilk haberlere göre, bir kişinin kendisini patlattığı belirtiliyor.”

Welt Online: İstanbul’daki patlamada çok sayıda ölü ve yaralı var
Ayasofya ve Sultanahmet Cami yakınında patlama: İstanbul’un turistler tarafından sevilen tarihi bölgesinde çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Patlamanın nedeni henüz belli değil.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung: İstanbul’da patlma
“İstanbul’un turistik semti Sultanahmet’te meydana gelen patlamada çok sayıda ölü ve yaralı var. Olayın boyutları hakkında henüz net bilgi yok. Patlamanın meydana geldiği yer Ayasofya ve Sultanahmet Cami’ne çok yakın.”

Spiegel Online: İstanbul’un turistik bölgesinde patlama, çok sayıda ölü var
İstanbul’un turistik bölgesi Sultanahmet Meydanı’nda meydana gelen patlamada çok sayıda ölü bulunuyor. İlk gelen bilgilere göre patlmanın canlı bomba olma ihtimali var.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin muhabiri Mark Lowen, "Burası, İstanbul'un turistik bölgesinin kalbi" sözleriyle Sultanahmet'i tarif etti. Muhabir, yılda 15 milyon insanın bu bölgeyi gezdiğini anlattı. Haberde, patlamayı henüz üstlenen olmadığı fakat DHKP-C, PKK ve IŞİD gibi terör örgütlerinin şüpheliler arasında olduğu belirtildi.

Amerikan NBC kanalı da patlamanın, turistlerin uğrak noktalarından tarihi bir bölgede meydana geldiğini duyurdu.

İngiliz Reuters haber ajansı, DHA'ya dayandırdığı haberinde, "Turistik Sultanahmet Meydanı'nda patlama yaşandı" ifadesiyle geçti.

Fransız AFP ajansı ise olayı "Türkiye'nin en büyük şehrinin tarihi merkezinde neden kaynaklandığı bilinmeyen bir patlama meydana geldi" ifadesiyle duyurdu.

İngiliz yayın kurululu BBC de Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamayı 'son dakika' gelişmesi olarak geçti.Haberde görgü tanıklarının gürültülü bir patlama duyduklarını söyledikleri de aktarıldı.

Amerikan haber ajansı Associated Press'in haberinde ise, patlamanın nedeninin henüz bilinmediği ve ikinci patlama ihtimaline karşı polisin insanların alana girmesini engellediği aktarıldı. Haberde, Türkiye'nin geçen yıl iki ayrı bombalı saldırıya maruz kaldığı hatırlatıldı. 

Russia Today'in haberinde, yaralananlar arasında Alman turistlerin bulunduğu öne sürüldü. 

The Guardian ise patlamayla ilgili verdiği haberde geçen seneki Sultanahmet saldırısını hatırlattı.

Uluslararası haber ajansları da son gelişmeleri Türk basınını kaynak göstererek abonelerine aktardı.

DHA/CHA

<< Önceki Haber Dünya Sultanahmet'i böyle gördü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER