Yeni Akit'in manşet haberi yalan çıktı!

Yeni Akit gazetesinin manşet haberinin aslının olmadığı ortaya çıktı.

Yeni Akit'in haberi ibretlik bir yalan çıktı!

  • Yeni Akit gazetesinin bir öğrenci velisiyle yaptığı ve manşete taşıdığı röportajın aslının olmadığı ortaya çıktı. 
  • Samanyolu Haber, yalan habere konu edilen öğrenciyi dershanede, ders sırasında görüntüledi.
  • Öğrencinin kovulması gibi bir durum yok. Dershaneye gelmeyi de aksatmadı.
  • Dershane müdürü: "Kovma mümkün değil, öğrenci derslere devam ediyor. Herhangi bir haciz işlemi vesaire kanuni bir işlem başlatılmadı."

Yeni Akit gazetesinin manşetten verdiği haberin yalan olduğu ortaya çıktı. 

Haberde İlyas Sarıoğlu isimli bir baba, İstanbul FEM Dershanesi Altunizade şubesinde eğitim gören kızının taksitlerini ödeyemediği gerekçesiyle dershaneden kovulduğunu iddia etti. Ancak gerçeğin böyle olmadığı anlaşıldı. Ekibimiz söz konusu öğrenci D.S.'yi FEM Dersanesi Altunizade şubesindeki sınıfında görüntüledi. 

Borcu olduğu gerekçesiyle dershaneden kovulduğu iddia D.S.'den konuyla ilgili röportaj talep ettik. Fakat genç kız babasının izni olmadan kameralarımıza konuşmayacağını söyledi. Biz de onun özel hayatına saygı gereği sınıftaki görüntülerini buzlayarak veriyoruz.  

Ekibimiz D.S. nin sıra arkadaşına mikrofon uzattı. Arkadaşı da kovulmak gibi bir durumun söz konusu olmadığını, D.S.'nin dershaneye gelmeyi aksatmadığını söyledi. 

Röportaj: "Daha bugün de geldi hatta. sonra birden çıktı ikinci dersti sanırım. Dün de buradaydı. Dün de dersimiz vardı. Ondan önce etütlerde de beraberdik. Sürekli dershane içinde aktiftik. Derslere katılıyorduk. " 

Bize hiç bir şey anlatmadı. Hatta belki onun bile haberi de olmayabilir yani. 

Muhabir: "Sizinle normalde samimi midir?" 

Röportaj 2: "Samimiyiz evet yakın arkadaşız. Sık görüşürüz." 

Muhabir 2: "Anlatır mı derdini sıkıntısını?" 

Röportaj 3: "Derdini sıkıntısını anlatır ama bu konudan hiç bahsetmedi." 

Dershane müdürü Halit Arslan iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu ifade etti: 

"Dershaneden kovma gibi bir durumumuz yok. Zaten parasal meseleleri biz veliyle görüşürüz öğrenciyle değil. Öğrenci dersine devam ediyor. Herhangi bir şekilde bir öğrenciyi dersten kovmamız mümkün değil."
 
Dershane müdürü Arslan, velinin gazetede iddia edildiği gibi dershaneye 1.000 TL'nin üzerinde borcu olduğunu yalanladı. Borcun üç aylık gecikme sonrasında kapatıldığını söyledi.   

Müdür Arslan: "Şu an geçmiş borç bakiyesi sıfır. Yani öğrencinin zaten ücreti ödenmiş. Velimizin üç taksit bir gecikmesi var. O da bizden sürekli süre istemişti. Biz de sürekli ona süre tanıdık zaten."   

Arslan, telefonlarına cevap vermeyen veliye öğrenci aracılığıyla haber gönderdiklerini, borcun tahsili için icra yoluna da başvurulmadığını ifade etti:  

"Üç aylık süreç sonucunda veli artık telefonları açmayınca sadece öğrenciye biz babana ulaşamıyoruz. Bu konuda bizi arayabilir mi diye söylendi. Hiç herhangi bir haciz işlemi vesaire kanuni bir işlem başlatılmadı. "
<< Önceki Haber Yeni Akit'in manşet haberi yalan çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER