'Yargı imamı' iftirasına Ahmet Can'ın avukatından cevap!

Sabah ve Takvim Gazetesi'nde hakkında 'yargı imamı' şeklinde yayınlar yapılan Avukat Ahmet Can'ın avukatı İlhan Aşkan açıklama yaptı.

'Yargı imamı' iftirasına Ahmet Can'ın avukatından cevap!

Sabah ve Takvim Gazetesi'nde hakkında "yargı imamı" şeklinde yayınlar yapılan Avukat Ahmet Can'ın avukatı İlhan Aşkan yazılı basın açıklaması yaptı. Yapılan yazılı basın açıklamasında şöyle denildi.

Ülkemizde 17 Aralık 2013 tarihinde başlayan soruşturmalar neticesinde birtakım medya organları tarafından bazı kişiler hedef alınmakta ve asılsız suçlamalar yapılmaktadır. Gündem değiştirmek maksatlı dile getirildiğini düşündüğümüz sansasyonel iddialara her geçen gün bir yenisi eklenmektedir. Müvekkilim Ahmet CAN da bu talihsiz yayınların mağdurlarından birisidir.

03 Şubat 2014 tarihinde Sabah ve Takvim Gazetelerinde startı verilen karalama kampanyasında müvekkilim hakkında akıl sınırlarını zorlayan iddialar dile getirilmiştir. Bu uydurma haberlerde müvekkilim AHMET CAN hakkında “Yargı İmamı”, “Paralel Yapının Adalet Bakanı” gibi yakıştırılmalarla hakaret ve iftiralara yer verilmiştir. Bir siyasi partinin Genel Başkan Yardımcısının ifadesiyle “kargaların bile güleceği” bu iddialara kamuoyunun inanması beklenmektedir. Bu iddialara göre müvekkilim yargıya talimatlar vermekte, hakim savcılara emirler yağdırmakta, HSYK ve yüksek yargı kurumlarını kontrolü altında tutmaktadır. Bu iddialar öncelikle yargıda görev yapan hakim-savcılara karşı yapılmış bir hakaret niteliğindedir.

Bu haberler 3 Şubatta başlayıp art arda 4-5 gün devam etmiştir. Müvekkilime karşı iftira, kişilik haklarını ve şahsiyetini zedeleyici, topluma ve belli odaklara hedef  gösterici bu yayınlar hakkında yasal her türlü girişimi yaptığımızı kamuoyuna duyururuz.
 
Müvekkilimin son derece rahatsız olduğu bu yayınlara karşı öncelikle hukuki imkanları sonuna kadar kullanmayı denedik ve denemeye devam ediyoruz. Hukukun yerle yeksan edildiği bu günlerde hala Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğuna inancımızdan dolayı öncelikle noter marifetiyle haberlerin asılsız, hayal mahsulü olduğuna ilişkin yayın sahiplerine ihtarname ve tekzip metni gönderilmiştir. Ne yazık ki muhataplar gönderdiğimiz tekzip metinlerini yayınlamamışlardır. Biz de hukuki süreci işletmeye devam etmekteyiz.

Neredeyse tamamı aynı muhabirlerce yazılan haber içerikleri ısıtılıp ısıtılıp tekrar edilmiş, kamuoyunu yanıltmak için haberler tekrar tekrar yayınlanmıştır. Bu yayınlar hiçbir habercilik ilkesiyle bağdaşmayan gerçeklikten uzak, iftira niteliğindeki metinlerdir. Masa başında hazırlandığı her satırından belli olan bu haberler, haberden çok istihbarat filmlerinin senaryolarına benzetilmeye çalışılmış yayınlardır.

Bu haberler 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını gündemden düşürmek için bazı basın yayın organlarının planlı şekilde yayınladığı psikolojik harp çalışmaları olduğu izlenimi vermektedir. 

Müvekkilim İstanbul Nişantaşı’nda bürosu olan serbest çalışan bir avukattır. Ayrıca İstanbul 6 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunda da görev yapmaktadır. Yargı ile ya da yargı organları ile olan ilişkisi normal bir avukatın ilişkisi kadardır.  Haberlerin bütünü incelendiğinde hiçbir delil ve somut bilgiye dayanmayan, ısmarlama haberler olduğunda kuşku yoktur.
 
Müvekkilimin sömestr tatili nedeniyle yapmış olduğu yurtdışı seyahatinin bile akla-hayale gelmeyecek sebeplere bağlayarak yurt dışına kaçtı şeklinde sunulması hayret vericidir.
Yapılan bu asılsız haberlere karşı hukuki ve cezai anlamda gereken her türlü yasal girişim tarafımızca yapılıyor ve yapılacaktır.
 
Bu vesileyle kamuoyunu aydınlatmayı müvekkilim adına bir borç biliyorum.
 

Avukat AHMET CAN
Vekili
Avukat İLHAN AŞKAN

<< Önceki Haber 'Yargı imamı' iftirasına Ahmet Can'ın avukatından cevap! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER