Twitter'a Sulh Ceza hakimi darbesi

Sahur Operasyonu ile ilgili yapılan bir habere ve konuya ilişkin atılan tweetlere kaldırma kararı çıkarıldı. Gazeteciler tepkili

Twitter'a Sulh Ceza hakimi darbesi

İnternet yoluyla yapılan yayınların kaldırılması talebi yeni kurulan ve kararları tartışılan Sulh Ceza Hakimlikleri tarafından karara bağlanıyor. Haber yapılan kişi Sulh Ceza Hakimi olunca ilginç kararlar da çıkabiliyor.

Kamuoyunda Sahur operasyonu olarak bilinen 22 Temmuz Operasyonunda, Selam Tevhid terör örgütü soruşturmasında usulsüz dinleme yapıldığı iddiasıyla tutuklama kararları verilmişti.

Buraya kadar her şey normalken Radikal Gazetesinin ortaya çıkardığı bir skandal gündeme bomba gibi düştü. 

Habere göre polislerin sorgusunun yapıldığı 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin Hakimi Bekir Altun, polislerin suçlandığı Selam Tevhid Terör Örgütü soruşturmasında dinleme kararını veren hakimdi. 150'ye yakın dinleme kararı, polislerin sorgulandığı 1. Sulh Hakimliği'nin hakimi Bekir Altun tarafından verildiği belirtilirken Radikal Gazetesi bu iddiayı Altun'a sordu. Altun "Kabul ediyorum. Ben Selam soruşturmasında dinleme kararı verdim" diyerek dinleme kararlarına imza attığını kabul etti.

HAKİM İZLERİ YOK ETMEYE Mİ ÇALIŞIYOR?

Buna rağmen Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun, 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak bu haberlere erişim yasağı çıkarttırdı, (Samanyoluhaber.com olarak engelleme kararına dava açarak itiraz ettik) bu konuda tweet atan onlarca gazetecinin de tweet hesaplarındaki ilgili tweetlerin de buzlanmasına hükmedildi.

Gazeteci Bülent Korucu, Arzu Yıldız, Nazlı Ilıcak, Bilal Öğütçü, Bilal Şahin, Büşra Erdal, Rasih Yılmaz, tutuklu polis Ali Fuat Yılmazer dahil onlarca kişinin hesabına Twitter tarafından uyarı gönderilirken bu tweetlerin silinmesi istendi, aksi halde ilgili tweetlerin buzlanacağı uyarısı yapıldı. 

Haber gazeteciler arasında infiale sebep olurken gazeteciler arasında her ihtimale karşı yedek hesap açma furyası başladı. 'Twitter'da 'Sulh Ceza Hakiminin kendisi hakkındaki bütün haberleri internetten sildirmeye azmetmiş'' yorumları yapıldı

TWITTER, HESABI TAMAMEN KAPATMIYOR
Son olarak MİT Tırları ile ilgili haberi yayınlayan Birgün gazetesinin Twitter adresinden ilgili tweetler buzlanmış, hasap tamamen kapatılmamıştı.

GAZETECİLER TEPKİLİ
Attığı tweetler sebebiyle hesabı hakkında buzlama kararı verilen gazeteciler tepkilerini böyle gösterdi.








SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Twitter'a Sulh Ceza hakimi darbesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER