Tutuklu polis eşi Koreli gelinin açıklamaları yürekleri burktu

17 Aralık yolsuzluk operasyonunu yürüttükleri için tutuklanan polislere yönelik keyfî uygulamalar devam ediyor.

Tutuklu polis eşi Koreli gelinin açıklamaları yürekleri burktu

İki ayı aşkın süredir tutuklu bulunan eski Mali Şube Komiseri Hüseyin Korkmaz’ın Güney Koreli eşi Leyla Korkmaz da eşiyle sadece 4 kez görüşebildi. Bakanlıktan izin alması istenen polis eşi, uygulamadan bezdi.

Yolsuzluk ve terörü soruşturdukları için sahur operasyonunda gözaltına alınıp tutuklanan polislerin aileleri de hukuk dışı uygulamalardan mağdur. Eski Mali Şube Komiseri Hüseyin Korkmaz’ın Güney Koreli eşi Leyla Korkmaz (Suhyun Kim), cezaevi ziyaretlerinde birçok kez eşini göremeden kapıdan döndü. Eşini iki ayda sadece 4 defa görebilen Korkmaz, üzüldüğünü ancak sabretmeye çalıştığını söylüyor. İstanbul’da 10 aylık bebeğiyle yalnız kalan Korkmaz, eşinin tutuklanmasının ardından yabancı uyruklu olduğunu artık daha sık hissettiğini, birçok resmi engelle karşılaştığını dile getiriyor. Güney Kore uyruklu olması sebebiyle bakanlıktan izin alması gereken Korkmaz, “Daha önce Balyoz’da tutuklanan bir askerin eşinin de Koreli olduğunu biliyorum. O bakanlıktan izin almadan görüşebiliyordu. Ama bize uygulanan bu prosedürlere anlam veremiyorum.” diyor.

İki yıllık evli olan ve İstanbul’da yaşayan Leyla Korkmaz, üniversiteyi de burada okumuş. Evlenmeden önce eşinin polis olması sebebiyle tereddüt yaşadığını ancak böyle bir muameleye kalacaklarını aklının ucundan bile geçirmediğini söylüyor.

Çağlayan Adliyesi önünde bekleyen bazı polis yakınlarının “Hırsızdan korksak polis eşi olmazdık” yazılı kartonlar getirdiğini hatırlatarak, eşiyle daha fazla gurur duyduğunu dile getiriyor. Korkmaz, “Bir not gönderip bizi görüştürmemek belki onlar için çok küçük bir şey ama yine de bu kadar uğraşıyorlar. Demek ki eşim önemli işler yaptı ki, böyle kızdırmaya çalıyorlar.” ifadelerini kullanıyor.

Leyla Korkmaz, eşinin Metris Cezaevi’ne alınmasından itibaren görüşmelerde yaşadıkları sıkıntılı süreci de şöyle anlatıyor: “Cezaevine ilk gittiğimde savcılıktan izin yeterli dediler. Ancak sonraki hafta yabancı uyruklu olduğum için bakanlıktan izin almam gerektiğini söylediler ve ben o hafta görüşemedim. Bakanlıktan izin çıkması 3 hafta sürdü. Eşim cezaevine girdikten bir ay sonra ancak görebildim. Eşim şimdi Silivri’de. Burada da bakanlıktan izin almam gerekiyormuş. Bakanlığa dilekçe yazdım. İki saate yakın bekledim ama cevap olumsuz geldi. Evden sabah 11’de çıkıp 17 gibi döndük ama eşimle yine görüşemedim.”
<< Önceki Haber Tutuklu polis eşi Koreli gelinin açıklamaları yürekleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER