Türkiye tarihte görülmemiş bir olaya şahitlik ediyor!

Anadolu insanın gayretleriyle dünyanın dört bir tarafında açılan Türk okulları bizzat ülkenin başbakanı tarafından karalanıyor, kapatılmak isteniyor.

Türkiye bu manzarayı ibretle izliyor!

Başbakan Erdoğan dün katıldığı televizyon programında da Pakistan'ın Pencap eyaleti başkanıyla okulların kapatılmasını görüşeceğini açıkladı. Oysa bundan daha bir kaç hafta önce ülkemizi ziyaret eden Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Türk Okulları hakkında övgü dolu sözler söylemişti. 

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif Şubat ayındaki Türkiye ziyaretinde 18 yıldır iki ülke arasında köprüler kuran Türk okullarından övgüyle bahsetmişti. 

Ortak basın açıklamasında Dost ve kardeş ülke Pakistan'ın başbakanı Türk okullarının başarısına vurgu yapmıştı.  Hatta Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Başbakan Erdoğan'ın da dinlediği bir başka programda da yine Türk müteşebbislerince açılan Pak-Türk okullarına büyük övgüler yağdırmıştı.

Yapılan bu açıklamaların ardından kısa bir süre sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önce büyükelçilerimiz aracılığıyla Türk okullarının dünyaya şikayet edilmesini istemişti.  Erdoğan dün akşam katıldığı bir televizyon programında ise Anadolu insanının gayret ve emekleriyle açılan türk okullarını kapatmak için girişimlerde bulunduğunu açıkladı, konuyla ilgili Pakistan Pencap Eyaleti Başkanı'yla görüşeceğini söyledi. 

Ancak ne yazık ki, yıllardır 160 ülkede bayrağımızı dalgalandıran, ülkemizi dünyada başarıyla temsil eden, Türk dili ve kültürünü dünyanın en ücre köşelerine dahi taşıyan, Anadolu insanının dişinden tırnağından artırarak büyük fedakarlıklarla temellerini attığı Türk okulları kendi ülkesinin başbakanı tarafından karalanarak başka ülke liderlerine kötüleniyor. 
Türkiye, mesnetsiz iddialar ve iftiralarla yürüyen bir siyasi kampanyaya milletin gözbebeği bu kurumların alet edilmesini hayret ve ibretle izliyor.

<< Önceki Haber Türkiye tarihte görülmemiş bir olaya şahitlik ediyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER