Soma'da maden faciası yaşandı, yüzlerce işçi mahsur

Soma'da kömür ocağında çıkan yangın sonucu 15 maden işçisi hayatını kaybetti, yüzlercesi de mahsur kaldığı madenden çıkarılmayı bekliyor. Ölü sayısının artmasından korkuluyor..

Soma'daki maden ocağı faciasının yaşandığı yerden ilk görüntüler

  • AFAD: 17 can kaybı var, 200 işçi yer altında mahsur..
  • AKP'li vekil Muzaffer Yurttaş, "20 işçi hayatını kaybetti" demişti, sonra düzelterek sayının 3 olduğunu belirtti.
  • Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı: 300 işçi yerin 2 km altında mahsur durumda..
  • Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Rüştü Parlak: Ölümler, tamamıyla gaz zehirlenmesi sonucu boğulma ile gerçekleşti.
  • Enerji Bakanı Taner Yıldız: Göçüğün olduğu madene temiz hava veriliyor.

Manisa'nın Soma ilçesinin Eymez mevkiinde Soma Kömürleri Yeraltı Kömür İşletmeleri'ne ait kömür ocağında trafo patlaması sebebiyle yangın çıktı. Çok sayıda maden işçisinin mahsur kaldığı ocakta kurtarma çalışmaları bütün hızıyla sürüyor.

AFAD: 17 ÖLÜ, 11 YARALI, 200 MAHSUR İŞÇİ VAR

Gelişmelerle ilgili son açıklama Başbakanlık Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) geldi. 15 can kaybının yaşandığının belirtildiği açıklamada 11 yaralının olduğu 200'ün üzerinde işçinin de madende mahsur kaldığı belirtildi.



BAKAN YILDIZ: MADENE TEMİZ HAVA VERİLDİ

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki özel bir şirkete ait kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle yangının ardından Enerji Bakanı Taner Yıldız, facia bölgesine hareket etti. Bakan, hareketinden önce gazetecilere kısa bir açıklama yaptı ve göçüğün olduğu madene temiz hava verildiğini söyledi.

BAŞHEKİM: ÖLÜMLER GAZ ZEHİRLENMESİ SONUCU BOĞULMA

Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Rüştü Parlak, yaptığı açıklamada "Hastanemize 7 işçi getirildi, bunlardan 3'ü hayatını kaybetti. Ölümler, tamamıyla gaz zehirlenmesi sonucu boğulma ile gerçekleşti." dedi.

AKP MANİSA MİLLETVEKİLİ YURTTAŞ: 20 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Bir televizyonunun canlı yayınına telefonla bağlanan Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş kazada 20 işçinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Daha sonra yaptığı başka bir açıklamada, kendisine gelen bilginin yanlış olduğunu söyleyen AKP'li vekil ölenlerin sayısının 3 olduğunu belirtti.

Muzaffer Yurttaşhastaneye ulaşan vaka sayısının 20 olduğunu, 3 işçinin hayatını kaybettiğini, 1'i ağır 16 işçinin yaralı olduğunu söyledi. 



CHP HEYET GÖNDERDİ

CHP, özel sektöre ait bir kömür ocağında trafo patlaması sonucu bir işçinin hayatını kaybetmesi, çok sayıda işçinin de ocakta mahsur kalması üzerine Soma'ya bir heyet gönderdi. Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz, Özgür Özel ile İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu ve Alaatin Yüksel'den oluşan heyet, patlamanın meydana geldiği ocakta incelemeler yapacak.

3 İŞ MÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, Soma'da özel şirketin işlettiği kömür madeninde çıkan yangınla ilgili inceleme yapılması amacıyla 3 iş müfettişi görevlendirildi. Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, Soma'daki maden ocağında çıkan yangının ardından İzmir Teftiş Grup Başkanlığından 3 iş müfettişine inceleme görevi verildi. 

AJANSLAR
<< Önceki Haber Soma'da maden faciası yaşandı, yüzlerce işçi mahsur Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER