Samanyolu TV'nin Ramazan programına hukuksuz engel

Samanyolu TV'de ekranlara gelen iftar ve sahur programlarının yapıldığı Üsküdar Selimiye Camii avlusuna gelen Üsküdar Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, program çalışanlarından camiiyi terketmelerini istedi.

Samanyolu TV'nin Ramazan programına hukuksuz engel

Üsküdar Belediyesine bağlı zabıtalar, iftar saatine dakikalar kala Samanyolu TV'nin iftar ve sahur programları için çekim yaptığı Üsküdar'daki Selimiye Camii'ne gelerek burada program için hazırlıklarını sürdüren çalışanlara camiden çıkmaları konusunda uyarıda bulundu. 

Samanyolu TV yayın ekibi, Ramazan ayından evvel iftar ve sahur programlarını Selimiye Camii'nde çekmek için Diyanet Başkanlığı'ndan alınan yazılı belgeyi zabıtalara göstermelerine karşın zabıtaların bu belgeye aldırış etmediklerini söylediler.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte 15 gündür Selimiye Camii'nden canlı yayın yapan Samanyolu TV ekibi zabıtaların gösterdiği tutum karşısında neye uğradıklarını şaşırdıklarını ve iftar için çekim yeri aradıklarını ifade ettiler.

OLMAYAN PROSEDÜR BAHANE EDİLDİ

Zabıtanın, Vakıflar Müdürlüğü'nden izin alınmamış gerekçesini sunduğunu belirten program ekibimiz daha önce, senelerdir program ve çekim için Diyanet'ten izin aldıklarını ifade ettiler. Çekim ekibi, Vakıflar Müdürlüğü'nden izin alınması gibi bir prosedürün de söz konusu olmadığını belirttiler. 

İŞTE O İZİN BELGESİ

<< Önceki Haber Samanyolu TV'nin Ramazan programına hukuksuz engel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER