Sabah'ın skandal manşetiye fena dalga geçti

Radikal yazarı Cüneyt Özdemir, bugünkü köşe yazısında Sabah'ın dün “Darbenin sinyali İzmir’de verildi” başlığıyla manşetten verdiği habere yer verdi.

Sabah'ın skandal manşetiye fena dalga geçti

Radikal yazarı Cüneyt Özdemir, 17 Aralık’tan 1 ay önce İzmir’de Yamanlar Koleji’nde bir toplantı yapıldığı, bu toplantıya da 5 bin kişinin katıldığı öne sürülen haberde "Çok gizli" ifadesine tepki gösterek 5 bin kişinin katıldığı toplantının nasıl gizlilik oluşturacağını sordu?

Özdemir, Havuz medyasının "Şirazesinden çıkan" manşetlerinin basın tarihine fıkra olabilecek örnekler sunduğunu kaydetti.

İşte Cüneyt Özdemir'in bugünkü köşe yazısının ilgili bölümü:

Beş bin kişilik gizli toplantı

Bir zamanlar kol kola omuz omuza beraber yürüyen basının şimdi can düşmanı olduğu bir kavgayı seyretmek gerçekten tuhaf. Hele de karşılıklı şirazesinden çıkmış manşetleri görünce manipülasyona açık nasıl bir dönemi atlattığımızı daha net anlıyorsunuz. Zorlama ve manipülasyon haberler öylesine havada uçuşuyor ki basın tarihimize fıkra olarak geçebilecek örnekleri manşetlerde görüyoruz. Bunlardan sonuncusu ve en yaratıcılarından biri, kabul edelim dün Sabah gazetesindeydi. 'Cemaat’e yönelik yine ‘ciddi’ iddialar manşete taşınmıştı. Bir ihbarcı, 'cemaat'in düzenlediği 5000 kişilik gizli bir toplantıya katıldığını söylüyordu. Yazıyla yazayım BEŞ BİN kişilik bu gizli toplantıda 'cemaat' meğerse son derece gizli kararlar almış. Vay anasına sayın seyirciler. Yahu bari adamlar toplantıyı canlı yayımlasalarmış. Gizli canlı yayın! Nasıl ama?
<< Önceki Haber Sabah'ın skandal manşetiye fena dalga geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER