PKK'dan köyde seçim propagandası!

Genelkurmay, internet sitesinde yaptığı açıklamada Bingöl’ün Adaklı ilçesinde silahlı 4 PKK’lının, köylülere siyasi propaganda yaptığını, ardından 7 köylüyü kaçırdığını belirtti.

PKK'dan köyde seçim propagandası!

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü PKK’nın faaliyetlerine ilişkin ilginç bir açıklama yaptı. Bingöl’ün Adaklı ilçesinde silahlı 4 PKK’lının, köylüleri imamın odasında toplayarak bir siyasi partiye oy vermeleri yönünde propaganda yaptığı ve kaçırdıkları 7 köylüyü bir süre sonra serbest bıraktığı kaydedildi.

KÖY MİNİBÜSÜ İLE GİTTİLER

Genelkurmay’ın internet sitesinde yer alan açıklamada şöyle denildi: “İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaşın bildirmesi üzerine, geçen pazartesi günü Bingöl/Adaklı ilçesi Güngörsün Mahallesi’ne gelen silahlı dört bölücü terör örgütü mensubu tarafından, 15 kadar köylünün köy imamının evinde toplanarak, seçimlerde bir siyasi partiye oy vermeleri yönünde propaganda yapıldığı öğrenilmiştir. Güvenlik güçlerince olaya müdahale edilmesini müteakip söz konusu teröristler, yedi köylüyü yanlarına alarak köy minibüsü ile köyden ayrılmışlardır. Bölücü terör örgütü mensupları; kaçırdıkları köylüleri Güngörsün Mahallesi’nin yaklaşık 4,5 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Şoruk Tepe mevkiine götürmüş, bu bölgede serbest bırakmış ve yaya olarak bölgeden uzaklaşmışlardır. Bingöl, Kiğı Cumhuriyet Savcılığı’nca adli tahkikat başlatılmıştır.”

MUHTAR 1 AY SONRA SERBEST

TSK tarafından verilen bilgiye göre Siirt’in Eruh ilçesi Kavaközü Köyü Muhtarı Fahrettin Kayar da 24 Mart gecesi evine baskın yapan 4 PKK militanı tarafından kaçırıldı. Kayar, kaçırıldığı köyden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Beson Mahallesi’nde serbest bırakıldı. Hakkâri Çukurca ilçesi Çığlı Köyü Muhtarı Abdurrahman Ecer ise 28 Şubat’ta silahlı 3 terörist tarafından evinden kaçırılmıştı. Ecer’in  yaklaşık 1 ay sonra 25 Mart’ta PKK’lı teröristler tarafından serbest bırakıldığı ve evine döndüğü duyuruldu.

BOMBA DÜZENEĞİ BULUNDU

Bugün gazetesinin haberine göre, Şırnak’ta 25 Mart’ta Kara Kuvvetleri Komutanlığı Görmeç Ana Üs Bölgesi unsurları tarafından, yol kontrolü çalışmaları sırasında uzaktan kumandalı 7,5 kilo patlayıcı madde ele geçirildi. Üs Bölgesi’ne 2 kilometre uzaklığa döşenen patlayıcıların üstünün açık olduğu ve birbirine kablo ile bağlı olduğu belirtildi. Bomba tespitinin ardından yapılan incelemede, dört metre infilak fitili, üç adet elektrikli fünye,1.5 metre elektrik kablosu ve bir adet uzaktan kumandalı patlayıcı düzeneğinin bulunduğu kaydedildi. En son 6 Mart’ta Şırnak’ta bir uzman çavuş bölücü terör örgütleri tarafından yola döşenen mayınlı düzenekle şehit edilmişti.

<< Önceki Haber PKK'dan köyde seçim propagandası! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER