YGS sonuçları açıklanıyor mu?-ÖSYM-Tıkla öğren

YGS 2014'te pazar günü 2 milyon 7 bin 685 aday ter döktü. Peki YGS sonuçları ne zaman açıklanacak? YGS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli mi? YGS sonuçlarına ilişkin tüm detaylar haberimizde...

YGS sonuçları açıklanıyor mu?-ÖSYM-Tıkla öğren

YGS puan hesaplama internethaber.com'da. Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) pazar günü yapıldı. YGS 2014 soruları temel kitapçığı yayınlandı. 

Peki puanınızı nasıl öğrenebilirsiniz. YGS 2014'ten kaç puan aldınız? YGS 2014 puan hesaplama moturuna haberimizden ulaşabilirsiniz. YGS 2014 soru ve cevap anahtarı ile YGS puan hesaplama motoru internethaber.com'da. "YGS puan hesaplama" için aşağıdaki linke tıklayın.

YGS PUAN HESAPLAMA... YGS PUAN HESAPLAMA MOTORU TIKLA

YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM Başkanı Ali Demir, YGS'den önce yaptığı açıklamada sınav sonuçlarının kısa süre içinde açıklanacağını duyurmuştu. Bu süre belli oldu. ÖSYM YGS sonuçlarını 1 hafta sonra açıklamayı planlıyor. YGS sınav sonuçları osym.gov.tr'den ilan edilecek. YGS adaylarına ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek.

2 milyon 7 bin 685 adayın ter döktüğü 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınavı dün yapıldı.
Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan YGS sonuçlarının 1 hafta sonra açıklanması bekleniyor.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, YGS sonuçlarının en kısa sürede açıklanması için hazırlıklarını yaptıklarını söyledi. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenebilecek. Adaylara ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek.

YGS 2014 SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS'lere girme hakkı kazanacak.
Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) başvurular ise 21-30 Nisan 2014 arasında yapılacak. YGS'den 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecekler.

106 BİN SALONDA YAPILDI

YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, 175 sınav merkezinde, 6 bin 745 binada, yaklaşık 106 bin salonda gerçekleştirildi. Sınava, 2 milyon 7 bin 685 aday katıldı. Adayların 841 bin 741'ini lise son sınıf öğrencisi, 578 bin 741'ini üniversiteye yerleşememiş lise mezunları, 437 bin 933'ünü üniversiteye kayıtlı, 121 bin 676'sını yaşı ileri üniversite mezunu, 9 binini de lise son sınıftaki beklemeliler oluşturdu.

Dün sabah saat 10:00'da başlayan sınav toplam 160 dakika sürdü. Sınavda, Türkçe'den 40, Tarih'ten 15, Coğrafya'dan 12, Felsefe'den 8, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya ilave Felsefe sorularından 5, Temel Matematik'ten 40, Fizik'ten 14, Kimya'dan 13, Biyoloji'den ise 13 soru soruldu.

SUDAN BAŞKA BİR ŞEY ALINMADI

Adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolleri yapılarak salonlara alındı. Sınavın yapıldığı her salona duvar saati, adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şekerleme ve peçete gibi malzemeler, ÖSYM tarafından sağlandı. Adaylar sınava sadece şeffaf pet şişe içerisinde su getirebildi. Salona başka hiçbir şey alınmadı.

YGS SORULARININ YÜZDE 20'Sİ AÇIKLANDI

Sınav sorularının yüzde 20'sini oluşturan ve adayların incelemesine açılan sorular, "Temel Soru Kitapçığı" adı altında osym.gov.tr'den açıklandı.

İNTERNET HABER
<< Önceki Haber YGS sonuçları açıklanıyor mu?-ÖSYM-Tıkla öğren Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER