Ordu sınırda 'kırmızı alarm'a geçti

Türk jetlerinin Suriye'ye ait helikopteri düşürmesi sonrası, gözler misilleme olasılığına çevrildi.

Düşürülen helikopterin enkaz görüntüleri ortaya çıktı

  • Düşürülen helikopter sonrası Türk ordusu güvenliği arttırdı.
  • Uzmanlar Esed'in misilleme yapma ihtimalin zayıf görüyor.
Hükümet sözcüsü Bülent Arınç Türkiye sınırında düşen helikopterin, angajman kuralları çerçevesinde Malatya'dan kalkan Türk savaş uçakları tarafından vurulduğunu açıkladı. Arınç, "Suriye'ye ait bir helikopter Türkiye'yi hudut ihlalinde bulunmuştur. İhlalin devamından dolayı füze ile vurulmuştur" dedi.

ESED MİSİLLEME YAPAR MI?

Ülkesinde kendi halkına karşı kimyasal gaz kullandığı gerekçesiyle dünyanın gündemine oturan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in, düşürülen helikopterle ilgili herhangi bir misilleme yapıp yapmayacağı merak konusu. Her ihtimali göz önünde bulunduran askeri yetkililer, sınırda güvenliği üst seviyeye çıkardı. Suriye tarafından gelebilecek herhangi bir saldırıya anında karşılık verilebilecek.

UZMANLAR İHTİMAL VERMİYOR

Konuyla ilgili uzmanlar Esad'ın misilleme yapabileceği ihtimali üzerinde durmuyor. ABD ile Rusya, kimyasalların uluslararası denetime açılması halinde Esad rejimine yönelik askeri müdahale olmayacağı konusunda anlaştı.

Esad'ın yeni bir kargaşaya fırsat vermemek için helikopterin düşürülmesi olayına göz yumacağı savunuluyor. Türkiye'nin NATO üyesi olması ve Amerika ile ilişkilerin iyi olması da misilleme ihtimalini azaltıyor.
<< Önceki Haber Ordu sınırda 'kırmızı alarm'a geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER