Meteroloji'nin hava durumu tahmini sevindirmedi!

Meteroloji'nin son hava durumu tahmine göre; yağış beklenmiyor, sis ve buzlanmaya karşı dikkat...

Meteroloji'nin hava durumu tahmini sevindirmedi!

  • Meteroloji'nin hava tahminleri, yağış bekleyenleri yine sevindirmedi. 
  • Son tahminlere göre hafta içi, doğuda ve batıda sadece kısa süreli yağışlar bekleniyor. 
  • İç bölgeler ise sisli havaya karşı dikkatli olmalı...

Ocak ayını neredeyse ortaladık. Ama kış mevsimi hala kurak geçiyor. Son tahminlere göre önümüzdeki hafta bazı bölgelerde yağışlar bekleniyor. Ama bu yağışlar etkili olmayacak. 

Hafta ortasında da kısmi yağışlar bekleniyor. Ama haftasonu yine yağış gözükmüyor. Kimi bölgelerdeki yağışlı hava kısa sürecek. Yerini  buz ve sisli havaya bırakacak. 

Uzmanların özellikle trafiktekiler için bir de "Buzlanma ve don olayı devam ediyor iç bölgelerde bu nedenle sürücülerin gizli buzlanmaya karşı tedbirli olması gerekiyor. " şeklinde uyarısı var. 


Hava tahmin uzmanı hava durumuna dair şu bilgileri verdi:

"Şu an için ülkemizde yağış kıtlığı söz konusu. Yüksek basınç etkili. Haftanın ilk gününde Marmara'nın kuzey doğusunda, Karadeniz bölge genelinde, Doğu Anadolu'nun büyük bölümünde yağış bekliyoruz. Doğuda kar şeklinde bekliyoruz. Yağışsistem hafta ortasında etkisini tamamen kaybedecek. Çarşamba ve Perşembe günü Marmara'nın batısı ve kıyı Ege'de hafif sağanak yağış bekliyoruz. İç ve doğu bölgelerde yağış beklentimiz yok. İç ve batı bölgelerimizde yağış beklentimiz yok. Soğuk hava devam edecek sis bekliyoruz. İç ve doğu bölgelerde buzlanma devam edecek. "




<< Önceki Haber Meteroloji'nin hava durumu tahmini sevindirmedi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER