Obama ikinci, Putin ise üçüncü oldu!

ABD Başkanı Obama, Rus Lider Putin'i solladı ama ikisini de geride bırakan biri çıktı...

Obama ikinci, Putin ise üçüncü oldu!

İngiliz The Times gazetesinin yaptığı araştırmaya göre, dünyada en çok hayranlık duyulan kişiler arasında ikinci sırada ABD Başkanı Barack Obama, üçüncü sırada ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yer aldı. 13 ülkeden 14 bin kişinin katıldığı araştırmada birinci ise Microsoft'un kurucusu Bill Gates oldu.

Gazetenin çalışmasına göre Putin'in Rusya'da elde ettiği popülarite dünya sıralamasında öne çıkmasına sebep oldu. Putin listede dördüncü sırada yer alan Papa Francis'in de önüne geçmeyi başardı. Rusya'daki sıralamada Putin birinci olurken, Ruslar Bill Gates'i ikinci, Angelina Jolie'yi üçüncü ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'i de dördüncü seçti. Rusya'da geçici siyasi sığınma hakkı ile bulunan CIA eski çalışanı Edward Snowden ise ilk ona girerek sürpriz yaptı.

Çin de ise dünyanın en zengin adamı Gates en beğenilen isim oldu. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in ikinci olduğu Çin sıralamasında, Obama üçüncü Rus lider Putin de dördüncü oldu.

The Times'ın Aralık ayında yaptığı çalışmada ise Putin, ülkesini yeniden uluslararası alanda etkin bir yere taşıdığı için yılın adamı olarak seçilmişti.

CİHAN
<< Önceki Haber Obama ikinci, Putin ise üçüncü oldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER