Kastamonuluları üzen olay Meclis'e taşındı

Gaziosmanpaşa'da bulunan “Şehit Şerife Bacı Parkı ve Mesire Alanı'nın adının “Gençlik Parkı” olarak değiştirildiği ortaya çıktı. Konu Murat Başesgioğlu tarafından Meclise taşındı.

Kastamonuluları üzen olay Meclis'e taşındı

Gaziosmanpaşa eski Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’un 2007 yılında Mevlana Mahallesi’nde hizmete açtığı Şehit Şerife Bacı Parkı ve Mesire Alanı’nın adının, Erol’un görevde olduğu 2013 yılında “Gençlik Parkı” olarak değiştirildiği ortaya çıktı.

Açılışı, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol tarafından yapılan, 45 dönüm arazi üzerine kurulu Şehit Şerife Bacı Parkı ve Mesire Alanı’nda 2011 yılında genişletme çalışmalarının başladığı, 120 dönüme ulaşan arazinin 2013 yılının Ekim ayında ise adının Gençlik Parkı olarak değiştirildiği ve buradaki Şerife Bacı Heykeli’nin kaldırıldığı belirlendi.

15 milyon lira gibi dev bütçeyle yapılan parkın genişletme çalışmaları sonrasında Şerife Bacı Heykeli’nin kaldırılmasına gösterilen tepkiler sonucu ise dönemin Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’un talimatıyla, alan üzerine gelişi güzel konulan heykelin, aradan geçen 8 ayda eski görünümüne getirilmemesi olayı vahim hale getirdi.

Hasan Tahsin Usta’ya konu aktarılmış

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin mevcut Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın seçim çalışmaları sırasında ziyaret ettiği Kastamonu dernekleri tarafından, konunun kendisine aktarıldığı ve göreve gelirse bu durumu düzeltmesi yönünde çalışma yapmasının istendiği açıklandı. 

Hasan Tahsin Usta’nın ise alan üzerinde yapılan değişiklikleri işaret ederek, “ Yapılan işlemlerden haberdar değilim. Olayı bir araştıralım, bakalım. Yapılabilecek bir şey varsa yaparız.” dediği öğrenildi.

 Peki, şimdi ne olacak?

Usta’nın göreve gelmesinin ardından, Kastamonu dernekleri tarafından yapılan telkinlere rağmen, alanın 19 Mayıs 2014’te Gençlik Parkı olarak yeniden açılışı yapılmak üzere hazırlıkların yapıldığı, Soma’da 301 madencinin şehit olduğu facia sonrası ise açılış tarihinin ertelendiği belirlendi.

İdari bir tasarruf olan bu gelişme karşısında, genişletme çalışmaları ardından parkın önce bir bölümüne, sonra da tamamına “Gençlik Parkı” adı verilmesi tepkileri de beraberinde getirdi. 

Konuyla ilgili Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın net bir açıklama yapması bekleniyor. 

KONU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Aslen Kastamonu Milletvekili olan Murat Başesgioğlu, Kastamonuluların söz konusu olaya tepki göstermeleri üzerine konuyu TBMM'ye taşıyarak İçişleri Bakanı Efkan ALA'ya cevaplaması üzerine soru önergesi verdi.

İşte Efkan Ala'ya yöneltilen o sorular;

SORU: 1. Bu haberler doğru mudur?

SORU: 2. Şayet doğruysa; Şehit Şerife Bacı isminden kim ya da kimler rahatsız olmuştur.

SORU: 3. Bu konunun, sözde açılım süreci ile bir ilgisi var mıdır?

SORU: 4. Parka, tekrar Şehit Şerife Bacı isminin verilmesini ve Heykelin yerine konulmasını düşünüyor musunuz?

<< Önceki Haber Kastamonuluları üzen olay Meclis'e taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER