Gültekin Avcı'dan çok konuşulacak iddia!

Aralarında önemli isimlerin de yer aldığı 30 kişi hakkında arama kararı bulunan soruşturma dosyasının, Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'tan alındığı haberi gündeme bomba gibi düştü.

Gültekin Avcı, Savcı Aktaş'ın flaş açıklamalarını değerlendirdi!

Akkaş, yaptığı açıklamada, delillerin karartılmaya başlandığını, soruşturma yapmasının engellendiğini açıkladı.

Konuyla ilgili Samanyolu Haber'e konuşan Eski Savcı Gültekin Avcı, yaşanan gelişmeleri 'Korkunç bir tablo' olarak değerlendirdi.

Bizzat kanunen görevini ifa eden bir savcının nasıl siyasal baskıyla askıya alındığını çok net ortaya koyan korkunç bir tablonun ortaya konulduğunu belirten Avcı, "Savcı delillerin karartıldığını tespit ettim diyor. Bu delilleri karartanlar, savcının emrini yerine getirmeyenler hukuku askıya almış durumdalar" diye konuştu.

"Savcılık 2. bir operasyon yapmak istiyor. Gerek İstanbul Valiliği, gerek İstanbul Emniyet Müdürü, ki misyonunun adli soruşturmayı engellemek olduğu ortaya çıkıyor, o yüzden oraya atanmışlar." diyen Avcı Şöyle devam etti: "Kimler bu hukuksuz emri veriyorsa, onlar da Anayasa'yı askıya alıyorlar. Operasyonu durduracak Savcı arıyorlar şu anda. Eğer bir suç işlendiyse Başsavcı Savcıya müdahale edemez, Savcının yetkisi kanunlardan doğuyor. Savcı 'bu soruşturmanın delillerini karartmanın yollarını arıyorlar' diyor.Savcının adeta haykırırcasına hukuka sahip çıkmaya çağırması çok manidardır."

Gültekin Avcı "Eğer HSYK'da zerre kadar adalet duygusu varsa, kendisine saygısı varsa bu siyasal baskıya müdahale eder ve delillerin karartılmasına yol açan Başsavcı için de gerekeni yapar" diyerek, Başsavcı'nın yeni bir operasyonu durdurmaya çalışması durumunda onun da suç işlemiş olacağını söyledi.



<< Önceki Haber Gültekin Avcı'dan çok konuşulacak iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER