2013'ün son MGK toplantısında neler görüşüldü?

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) 2013 yılının son toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası üç maddelik bildiri yayınlandı.

2013'ün son MGK toplantısında neler görüşüldü?

Dün gerçekleştirilen kabine revizyonundan sonra Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında yapıldı. 

Yaklaşık dört saat süren yılın son MGK toplantısına Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni görevleriyle ilk kez katıldı. 

MGK sonrası yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Milli Güvenlik Kurulu 26 Aralık 2013 tarihinde olağan toplantısını yapmıştır.

  1. Yılın son milli güvenlik kurulu toplantısının icra edilmesi nedeniyle geride bıraktığımız bir yıl içerisinde vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini ilgilendiren olaylar ile bunlara karşı yürütülen faaliyetler görüşülmüş, bu kapsamda alınması gereken ilave tedbirler değerlendirilmiştir.
  2. Suriye’deki gelişmeler; insani boyutu, bölgesel güvenlik ve Türkiye’nin güvenliğine yönelik etkileri dâhil olmak üzere, kapsamlı bir biçimde ele alınmış, ülkede ihtilafın halkın meşru talep ve beklentileri doğrultusunda sona erdirilmesine yönelik yürütülen çabalarda gelinen aşama müzakere edilmiştir. Ayrıca, ülkemize sığınan Suriyelilerin durumu gözden geçirilmiştir.
  3. Toplantıda son olarak; Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki gelişmelerin yanı sıra, Irak’la siyasi ve ekonomik ilişkilerimiz görüşülmüş, bu ülkedeki güvenlik ve istikrar durumu değerlendirilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

<< Önceki Haber 2013'ün son MGK toplantısında neler görüşüldü? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER