Fezlekelerde ortaya çıkan şok rüşvet iddiası!

Yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan Rıza Sarraf’ın vatandaşlık, vize gibi işleri için bakanlara işin önemine göre rüşvet verdiği ortaya çıktı

Fezlekelerde ortaya çıkan şok rüşvet iddiası!

Mec­li­s’­e gön­de­ri­len fez­le­ke­de Sar­ra­f’­ın ai­le­si­nin ve adam­la­rı­nın Türk va­tan­daş­lı­ğı­na ge­çi­ril­me­si kar­şı­lı­ğın­da es­ki İçiş­le­ri Ba­ka­nı Mu­am­mer Gü­le­r’­e ki­şi ba­şı 1’er mil­yon do­lar ver­di­ği öne sü­rül­dü. Sar­ra­f’­ın ba­ba­sı­nın İtal­ya vi­ze­si için AB es­ki Ba­ka­nı Ege­men Ba­ğı­ş’­a 500 bin do­lar, sür­gün için Ba­kan Gü­le­r’­e 400 bin do­lar, özel tah­sis­li pla­ka ve po­lis ko­ru­ma­sı için ise 1,5 mil­yon do­lar rüş­vet öden­di­ği id­di­a edil­di.

TEK TEK ANLATILIYOR

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Mec­li­s’­e ba­kan­lar­la il­gi­li gön­de­ri­len fez­le­ke­ler­de Rı­za Sar­ra­f’­ın ba­kan­la­ra ver­di­ği rüş­vet tek tek an­la­tı­lı­yor. Sar­raf, Ba­kan­lar Ku­ru­lu ka­ra­rıy­la ağa­be­yi (Meh­met) Mo­ham­mad Zar­rab, ko­mis­yon­cu şa­hıs­lar (Şeh­ram) Shah­ram Mo­hag­hegh Oro­mi, (Mi­an­dap­çı) Aresh Mi­an­go­gı­an, (Re­ca­i) Ra­ja­i Mo­ham­med Re­za, ba­ba­sı Hos­se­in Zar­rab ve Anar isim­li ki­şi­le­re is­tis­na­i yol­dan va­tan­daş­lık alı­yor.
Fez­le­ke­ye gö­re Sar­ra­f’­ın va­tan­daş­lık­la il­gi­li iş­le­ri­ni ba­şın­dan iti­ba­ren İçiş­le­ri es­ki Ba­ka­nı Mu­am­mer Gü­ler, oğ­lu Ba­rış Gü­ler,  dö­ne­min Av­ru­pa Bir­li­ği Ba­ka­nı Ege­men Ba­ğış ta­kip edi­yor. Sar­raf da kar­şı­lı­ğın­da söz ko­nu­su ba­kan­la­ra rüş­vet ve­ri­yor.

‘MEM­NUN OL­DU­ MU?’

Fez­le­ke­de, Sar­ra­f’­ın Gü­le­r’­e 25.10.2013 ta­ri­hin­de İran uy­ruk­lu 3 ki­şi­nin Türk va­tan­daş­lı­ğı­na ge­çi­ril­me­si kar­şı­lı­ğın­da ki­şi ba­şı 1’er mil­yon do­lar­dan 3 mil­yon do­lar rüş­vet tes­li­mi yap­tı­ğı id­di­a edi­li­yor. Gü­ler, va­tan­daş­lık işi­ni im­za­la­dık­la­rı­nı söy­le­mek için ara­dı­ğı oğ­lu Ba­rış Gü­le­r’­le ara­la­rın­da  di­ya­log ge­çi­yor.

‘KU­LAK­LA­RI­NI ÇIN­LAT­TI­K’

Fez­le­ke­de, Ege­men Ba­ğı­ş’­ın, Rı­za Sar­ra­f’­a va­tan­daş­lık me­se­le­si için ba­kan­lar ku­ru­lun­da ku­lis yap­tık­la­rı an­lat­tı­ğı yer alı­yor. Mah­ke­me ka­ra­rıy­la ya­pı­lan din­le­me­de Ba­ğış, Sar­ra­f’­a “Bi­raz ev­vel de Mu­am­mer Bey ile be­ra­ber­dik ku­lak­la­rı­nı çın­lat­tık. De­dim ya­ni ‘Rı­za­’nın kar­de­şi du­rur­ken bu 100 bin do­la­rı ve­rip dö­ner­ci­le­ri ya­pı­yor­lar­mış. Ya o pır­lan­ta gi­bi bir ço­cuk, ben onu çok se­vi­yo­rum.’ Baş­ba­kan da de­dim be­nim ya­nım­da söy­le­di. Za­ten söy­le­dim ya­pa­ca­ğız de­dim ben de ku­lak mi­sa­fi­ri ol­dum, Böy­le kar­şı­lık­lı se­ni öv­dü­k” di­yor. Sar­raf ise, te­şek­kür ede­rek, Ba­ğış ve Za­fer Çağ­la­yan ile ye­mek­te bu­luş­mak için söz­le­şi­yor.

Fez­le­ke­de, Sar­ra­f’­ın, kar­de­şi­nin Türk va­tan­daş­lı­ğı­na ge­çi­ril­me­si ve ba­ba­sı­nın İtal­ya vi­ze­si so­ru­nu­nu çöz­me­si kar­şı­lı­ğın­da Ba­kan Ba­ğı­ş’­a ta­kım el­bi­se için­de 500 bin do­lar rüş­vet ver­di­ği kay­de­di­li­yor.

Müdürün sürülmesi 400 BiN DOLAR

Fez­le­ke­ye gö­re Sar­raf, Ba­kan Gü­le­r’­e şir­ke­tiy­le il­gi­li ver­gi in­ce­le­me­si­ni ih­bar et­ti­ği ge­rek­çe­siy­le Em­ni­yet Mü­dü­rü Or­han İn­ce­’nin İs­tan­bu­l’­dan Zon­gul­da­k’­a sü­rül­me­siy­le il­gi­li de rüş­vet ve­ri­yor.

Ba­kan Gü­ler, Sar­ra­f’­ın em­ni­yet mü­dü­rü İn­ce­’nin sü­rül­me­si­nin önem­li ol­du­ğu­nu söy­le­me­si üze­ri­ne “O ko­nu be­nim işim  O...pu bu­nun sa­na çek­tir­di­ği­ni ben on­dan kat be kat bur­nun­dan fi­til fi­til ge­ti­ri­ri­m” ce­va­bı ve­ri­yor. Fez­le­ke­ye gö­re, Em­ni­yet Mü­dü­rü İn­ce­’nin Ba­kan Gü­le­r’­in im­za­sıy­la baş­la­tı­lan so­ruş­tur­ma so­nu­cu Zon­gul­da­k’­a sü­rül­me­si­nin ar­dın­dan Sar­raf iki par­ti ha­lin­de Ba­rış Gü­le­r’­e 400 bin do­lar pa­ra gön­de­ri­yor.

Özel plaka ve koruma için 1,5 MİLYON DOLAR

Fez­le­ke­de, Rı­za Sar­ra­f’­ın, ken­di­si­ne ve adam­la­rı­nı kul­lan­dı­ğı 5 ara­ca özel pla­ka, em­ni­yet şe­ri­di­ni kul­lan­ma ve ko­ru­ma po­li­si ayar­la­ma­sı iş­lem­le­ri için Mu­am­mer Gü­ler ile bu ko­nu­yu gö­rü­şüp çö­zü­mün fi­ya­ta bağ­lan­dı­ğı kay­de­di­li­yor. Sar­ra­f’­ın adam­la­rı­na bun­la­rın kar­şı­lı­ğın­da Ba­rış Gü­le­r’­e 1,5 mil­yon do­lar ve­ril­me­si ta­li­ma­tı din­le­me­ye ta­kı­lı­yor. Ba­rış Gü­le­r’­e ilk etap­ta 800 bin do­la­rın tes­li­mi tek­nik ta­kip­le kay­de­di­li­yor.

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Fezlekelerde ortaya çıkan şok rüşvet iddiası! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER