Erdoğan'dan aldığı oy oranı için çok ilginç ifade

Başbakan Erdoğan, kendi aldığı oyun beklentinin altında kalmasını Peygamber Efendimiz'i (S.A.S) örnek göstererek yorumladı...

Erdoğan'dan aldığı oy oranı için çok ilginç ifade

AKP MKYK’de, yeni genel başkan seçiminin yanı sıra cumhurbaşkanı seçim sonuçları da masaya yatırıldı. Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Erdoğan, kendi aldığı oyun beklentinin altında kalmasını  Peygamber Efendimiz'i (S.A.S) örnek göstererek yorumladı: ‘Peygamber efendimizi bile desteklemeyenler oldu’

'Peygambere destek’ kıyaslaması

Toplantıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı oy oranı da değerlendirilirken, ilk turda seçimin yüzde 51.8 oy oranıyla kazanılması başarılı bir sonuç olduğu kaydedildi. Başbakan Erdoğan’ın, AKP’nin ulaştığı oy oranının beklentilerin altında kaldığı eleştirilerine ise “Peygamber efendimizi bile desteklemeyenler olmuştur. Bizi de yüzde 52 destekledi” dediği öğrenildi. Erdoğan, “Birlik ve beraberliğimizi hiçbir şekilde bozmamalıyız” diyerek yeni döneme işaret etti.

Muhalefetin YSK’nin sonuçları resmi olarak ilan etmesiyle Erdoğan’ın başbakanlığının düşeceği tezinin de değerlendirildiği toplantıda, muhalefetin konuyu siyasi kriz oluşturmak için kullandığı görüşü dile getirilirken, “Muhalefet 367 krizi benzer bir kriz çıkarmaya çalışıyor. Ancak konu siyasi değil, hukuki bir konudur. Erdoğan’ın başbakanlığı, ancak mazbatasını alıp yemin ettikten sonra düşer” denildi.

‘Evde de olsa liderimiz’

Toplantıda, bazı üyeler yeni genel başkan seçimi konusunda “Biz liderimiz Tayyip Erdoğan’dır. Biz genel başkan seçiyoruz, lider değil. Cumhurbaşkanlığı’ndan sonra evde torunlarını severken bile liderimiz kalacak. Yeni Türkiye’ye düşük profilli emanetçi tarzı bir genel başkan ve başbakan yakışmaz” görüşünü dile getirdi.

CUMHURİYET
<< Önceki Haber Erdoğan'dan aldığı oy oranı için çok ilginç ifade Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER