Samsung Galaxy Alpha tanıtıldı

Son aylarda yoğun olarak konuşulan ve fotoğrafları internete sızan Samsung'un yeni telefonu Galaxy Alpha resmen tanıtıldı.

Samsung Galaxy Alpha tanıtıldı

Samsung'un çok konuşulan metal çerçeveli telefonu Galaxy Alpha, sonunda resmi olarak tanıtıldı. İnceliğiyle öne çıkan Alpha'yla ilgili söylentilerin çoğu doğru çıkmış gibi görünüyor.

METAL ÇERÇEVE VE PLASTİK

Hürriyet'in haberine göre 4.7 inç'lik bir ekrana sahip Galaxy Alpha, metal çerçevesi nedeniyle iPhone'a çok benzer bir görünüme sahip. iPhone 6'nın da 4.7 inç'lik bir ekranla geleceğini biliyoruz; bu yüzden Samsung onun için bir rakip hazırlamış olsa gerek. Metal çerçeve dışında stil olarak Galaxy S5'i anımsatan telefon, her zamanki fiziksel giriş düğmesine sahip. Telefonun arka yüzü ise her zamanki gibi plastik. Parmak izi tarayıcısına sahip olan telefon, su geçirmezlik sunmuyor.



KİTKAT İLE GELECEK

Super AMOLED ekran teknolojisini kullanan Galaxy Alpha'nın ekran çözünürlüğü ise sadece 720x1280. Exynos 5 Octa (dört çekirdek 1.8GHz'te, diğer dört çekirdek 1.3GHz'te çalışıyor) işlemciyle gelen telefon, 2GB RAM'e sahip ve kutusundan Android 4.4.4 KitKat ile çıkacak. 32GB depolama alanı sunan Galaxy Alpha, iPhone'lara benzer şekilde herhangi bir microSD'yle genişleme olanağı sunmuyor.

EN İNCE GALAXY OLACAK

12 megapiksel kamera, 2.1 megapiksel ön kamera, 4G+ LTE bağlantısı, 1.860mAh pil, telefonun diğer özellikleri arasında. 6.7mm'lik kalınlığı ise onu şimdiye kadarki en ince Galaxy cebi yapıyor. Telefonun SIM yuvası görünürlerde olmadığından, arka kapağın açıldığını ve microSD yuvası olmasa da, pile ulaşılabildiğini umuyoruz.



5 RENK SEÇENEĞİ

Galaxy Alpha, 12 Eylül'de beş farklı renk seçeneğiyle (Charcoal Black, Dazzling White, Frosted Gold, Sleek Silver ve Scuba Blue) piyasaya sürülecek. Telefonun açıklanan yurtdışı fiyatıysa 689 dolar. Bu fiyat, Galaxy S5 ile S5 Mini arasında bir yere tekabül ediyor.
<< Önceki Haber Samsung Galaxy Alpha tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER