Ege'deki deprem İstanbul depremini tetikler mi?

Bilim adamlarından Ege'de yaşanan 6.5 şiddetindeki depreme dair önemli açıklamalar.. 'İstanbul depremini tetikler mi ve Tsunami'ye yol açar mı' sorularına canlı yayında cevap verdi.

Ege'deki deprem İstanbul depremini tetikler mi?

Prof. Dr. Hüsnü Can, Samanyolu Haber TV'ye telefonla bağlanıp, Türkiye'yi hareketlendiren depreme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ege Denizi açıklarında yaşanan 6.5 şiddetindeki depremin, Marmara'da yaşanabilecek bir depremi tetiklemesinin söz konusu olmadığını söyleyen Hüsnü Can, "Yunanistan'a yakın faylardan kaynaklanıyor. 6.7'den 6.5'e düştü Kandilli'den gelen son açıklamayla. Gökçeadaya'ya 30 km mesafede. Bizim için yıkıcı bir etkisi yok" diye konuştu.

Halkı sakin olmaya çağıran Can, "6.5 şiddetindeki deprem denizde olması sebebiyle bir hasara sebep olmuş değil. Zaman içinde artçılar da olabilir 3 - 5.5 civarında. Halkımızın sakin olmasını diliyorum. Uzaklık ve derinliği sebebiyle Tsunami'ye yetecek güçte bir deprem değil.." ifadelerini kullandı..

"DEPREM KUŞAĞI ÜZERİNDE OLDUĞUMUZ İÇİN OLAĞAN"

Canlı yayına bağlanan Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Barış ise, deprem kuşağında olduğumuz için bu tür depremlere hazırlıklı olmak gerektiğini, toplumsal olarak gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. 

Şeref Barış, "6.5 büyük depremdir. Bunlar bizim zaman zaman karşılaşabileceğimiz olağan şeylerdir. Dünya üzerindeki en aktif deprem kuşağı üzerinde yer alıyoruz ülke olarak." ifadelerini kullandı.

"Akademik bilgi ve geçmişime dayanarak, benim kendi kanaatime göre Marmara'da başka bir depremi tetiklemez." diyen Barış, kendisinin de İstanbul'da evde olduğunu belirtip, herkese de evinde oturması ve sakin olması tavsiyesinde bulundu.

"5,5'LİK ARTÇI DEPREMLER OLABİLİR"

Prof. Dr. Ahmet Ercan da, depremin Kuzey Anadolu Fay hattının devamında meydana geldiğini belirtip, "Bunun arkasından büyük bir deprem beklentim yok ama artçı depremler 5,5'lik olabilir. 15 gün içinde olacaktır." diye konuştu.

Ercanlar ayrıca, "Deprem belirtisi 3 yıldır veriyordu, depremciklerle kendi kendini gösteriyordu. Özellikle Girit'te 5,5’lik depremleri gördük ama bunları Türk sularına doğru geleceğini 15 gün önce belirtmiştim. Kesin büyüklüğünü bilmiyorum." ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Ege'deki deprem İstanbul depremini tetikler mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER