Ege'de deprem! İstanbul büyük depremle sallandı

Ege Denizi ve Gökçeada açıklarında deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'da da hissedildi. Gökçeada'da bazı evler yıkıldı.

Ege'de deprem! İstanbul büyük depremle sallandı

İstanbul'da saat 12.25'te deprem meydana geldi. Deprem başta İStanbul, İzmir, Balıkesir olmak üzere Marmara ve Ege'deki birçok ilde hissedildi. İlk gelen bilgilere göre mal ve can kaybı yok. Kandili Rasathanesi depremin Ege Denizi açıklarında 6.5 şiddetinde olduğunu açıkladı.  Avrupa ve Akdeniz Deprem Araştırmaları Merkezi'nin verdiği bilgilere göre ise; 6.5 şiddetindeki depremin merkezi Ege Denizi ve Gökçeada açıkları.  Deprem İzmir'e 257 km, Çanakkale'ye 90 km, Gökçeada'ya 47 km, Yunanistan'ın Kamariotissa şehrine ise 25 km mesafede meydana geldi. Depremin asıl merkezinin Yunanistan'ın Kamariotissa şehri olduğu belirtiliyor. Depremin yerin 2 km altında meydana geldiği bilgiler arasında yer alıyor. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi ise; depremin şiddetinin 6.4 olduğunu belirtiyor.  ARTÇI DEPREMLER YAŞANIYOR 6.5 şiddetindeki depremin ardından saat 12.25 ve 12.30, 12.35, 12.55 sıralarında artçı depremler de meydana geldi. Artçı depremlerin şiddeti 5.0 - 4.0 - 3.8 TELEFONLAR ÇEKMİYOR
Depremin ardından insanların telefonlarına sarılması sebebiyle GSM şirketleri kilitlendi. Cep telefonuyla arama yapılamıyor.

<< Önceki Haber Ege'de deprem! İstanbul büyük depremle sallandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER