Dikkat çeken uyarı: KCK TEOGS sorularını çalacak

Emniyet TEOGS sınavından önce valilikleri bir yazı ile uyardı: KCK, TEOGS sorularını çalacak...

KCK, TEOGS sorularını çalacak!

  • Terör örgütü KCK'nın geçen hafta yapılan temel eğitimden orta eğitime geçiş sınavı sorularını çalmak istediği ortaya çıktı. 
  • Emniyet sınavdan önce valilikleri bir yazı ile uyardı. Ancak buna rağmen Elazığ'da soru kitapçıklarından biri çalındı. 
KCK'nın kirli bir planı daha deşifre oldu. Örgütün orta eğitime geçiş sınavı sorularını çalmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre şok gerçek Emniyet'in 25 Kasım'da valiliklere gönderdiği uyarı yazısıyla ortaya çıktı. Güvenlik güçleri PKK'nın üst yapılanması olan KCK'nın geçtiğimiz hafta sonu yapılan sınavın sorularını çalma planı yaptığına dikkat çekti. Bütün birimlerin tedbir alması istendi. 

Uyarı yazısında örgütün kendisine yakın olan öğrencilerin yüksek puan alması için illegal yöntemlerle bir plan içinde olduğu belirtildi. Ayrıca belirledikleri bazı öğrencilere ders verdiği de vurgulandı.

Uyarı üzerine gerekli tedbirler alındı. Ama yine de soruların çalınmasının önüne geçilemedi. Elazığ'ın Baskil İlçesindeki bir okulda yapılan merkezi sınavda, bir soru kitapçığının çalındığı anlaşıldı. Soruşturma başlatılan olayla ilgili halen bir kişi aranıyor. Olayın KCK ile bağlantısı da araştırılıyor.  
<< Önceki Haber Dikkat çeken uyarı: KCK TEOGS sorularını çalacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER