Bekir Bozdağ kendisiyle çelişti

İktidarın bugün yapmak için harekete geçtiği sıkıyönetim yargı düzenlemeleri daha 2014 yılı içinde çıkardığı kanunlarla taban tabana çelişiyor.

Bekir Bozdağ kendisiyle çelişti

Hükümet hazırladığı yargı paketiyle getirmek istediği düzenlemeleri yakın bir zaman önce yürürlükten kaldırmıştı. Pek çok köşe yazarı ve akademisyen bu çelişkiye dikkat çekti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ çok değil Şubat ayında Meclis Genel Kurulu'nda TMK 10. maddenin kaldırıldığı yargı paketini anlatırken, bugün kendi hükümetinin yapmak istediği düzenlemeleri eleştirerek kaldırılmaları gerektiğini açıklamıştı. Bozdağ konuşmasında, "Esasında, bugünkü kanunla, kabul edilmesi halinde yasalaşacak olan şey, 1973 yılından bu yana ismi değişerek de olsa devam eden bir özel yargılama usulüne son vermekte, özel mahkeme uygulamasına son vermektedir. hayırlı uğurlu olsun diliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Bozdağ özel yargılama usulüne son vereceklerini söylerken bugün geçmiştekilerden daha da ürkütücü özel yargılama düzenlemesi gerçekleştirilmek isteniyor. Bozdağ aynı konuşmasında dinlemeler konusunda tek bir Sulh ceza hakiminin vereceği kararın yanlışlığını da anlatıyordu. 

"Adli dinlemeler konusunda daha fazla kişinin bir arada karar vereceği bir mekanizmaya geçiyoruz. Sulh ceza hakimi yerine artık, ağır ceza mahkemesi karar verecek, oy birliğiyle karar verecek."

Oysa bugün iktidar, tek bir sulh ceza hakiminin herşeye yetkili olduğu, Türkiye'nin istediği ilinde operasyon yapabileceği bir düzenleme yapmaya çalışıyor. Bozdağ o gün gazetecilerin sorularını cevaplarken "Savcının soruşturma sırasında diğer savcılardan farklı kullanabileceği bir usul olmayacaktır kovuşturma sırasında da olmayacaktır" demişti. 

Bugün özel yetkilerle donatılmış sulh ceza hakimlerine şüphe üzerine soruşturma ve tutuklamalar yapabileceği sınırsız yetkiler verilmek isteniyor. Sıkıyönetim yargı paketiyle hükümet şüpheli gördüğü şahsın bütün mal varlığına el koyma düzenlemesi yapacak. Adalet Bakanı Bozdağ Şubat ayında yaptığı konuşmada, "El koyma konusunda insanların ekonomik hayatını yok eden sonuçlar ortaya çıkıyor. Soruşturma aşamasında sizin şahsi mallarınıza, taşınmazlarınıza, alacaklarınıza tedbir konuyor. tedbir konunca bankalar size şüpheyle bakıyor, kredi ilişkisi varsa onu gözden geçiriyor. Belki sizin iflasınızla sonuçlanacak bir sürecin daha soruşturma aşamasında başlamasına yol açıyor." ifadelerini kullanmıştı.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Bekir Bozdağ kendisiyle çelişti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER