Atalay'dan ilginç cumhurbaşkanlığı açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, Güç Birliği Toplantısı için geldiği Kırıkkale'de yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı adayını önce muhalefet açıklasın. Bizim adayımız belli" dedi.

Atalay'dan ilginç cumhurbaşkanlığı açıklaması

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Atalay, "Bildiğiniz gibi her ne kadar bir araya gelip, 'biz ittifak yapıyoruz' demeseler de bu iki parti ana muhalefet ve diğer muhalefet bazen biz yavru muhalefet de diyoruz. İkisi aslında görünmez bir ittifak ve koalisyonu yaptılar yerel seçimlerde. Yani bir birinin adaylarına bir anlaşma ile destek verdiler. Ankara'da MHP eski Büyükşehir Belediye Başkan adayını CHP aday yaptı. MHP de ona destek verdi. 

CHP potansiyeli MHP'ye destek verdi. Bir çok şehirlerde bunlar oldu. Şimdi Cumhurbaşkanlığı seçiminde de ilerletmek istiyorlar. Esasen yerel seçimlerdeki o değişik illerde kimi yerde çok belirgin, kimi yerlerde daha az şekilde cereyan eden o ittifak ve koalisyon aslında Cumhurbaşkanlığı seçimi için bir provaydı diyenler ve değerlendirenler de var. Bunda öyle değerlendiriyorum doğrusu, Normal görüyoruz. Bugün bir görüşmeler oldu. Zaten çatı adayı şeyini iki taraf da kabul ediyor. İkisinin de tek başına çıkaracağı adayının bir şansı yok. Dolayısıyla birleşerek AK Partinin adayı karşısına nasıl bir güç olur çabası içindeler. Ama biz doğrusu o konuda beyhude çalışmalar gibi görüyoruz. Tabiki aday çıkaracaklar bizde geç kaldılar diyoruz. Biraz da bekliyoruz muhalefet artık adayını çıkarsın çünkü o konuda çalışmalarımızı yürüttük. Çok değerlendirmeler yaptık. İstişareler yaptık. Sonuca geldik. Ama erkende açıklamıyoruz. Muhalefetin adayını görelim politikasını ve çıkaracağı adayı görelim. Bugünkü görüşmelerini hayırlısı olsun diyoruz." dedi.

Atalay bir soru üzerine ise adaylarının belli olduğuğunu, resmen açıklanmadan isim vermelerinin söz konusu olmadığını söledi.

DHA
<< Önceki Haber Atalay'dan ilginç cumhurbaşkanlığı açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER