ATM dolandırıcısı mucitler(!) polisi bile şaşırttı

Her gün yeni bir icatta bularak vatandaşı mağdur eden dolandırıcıların yeni yöntemi deşifre oldu

ATM dolandırıcısı mucitler(!) polisi bile şaşırttı

  • Dolandırıcılar bu sefer ATM cihazının para çekme bölümüne yapışkanlı bir düzenek yerleştirdi. 
  • Parası sahte düzeneğe takılan vatandaşlar, ATM'nin bozuk olduğunu sanarak bankaya şikayette bulundu.
  •  Polis, aslında paraların ATM'lere yerleştirilen bir aparatla çalındığını tespit etti. 

Sakarya'da çeşitli bankaların ATM cihazlarından para çekmek isterken paralarını çaldıran mağdurlarla ilgili soruşturma yürüten polis, dolandırıcıların yeni bir yöntemini deşifre etti. ATM cihazının para çekme bölümüne yapışkanlı düzenek yerleştirerek hesaplarından para çekmeye çalışan müşterileri dolandırdığı öne sürülen bir şüpheli yakalandı. İstanbul, Sakarya, Kocaeli ve Antalya'da benzer düzenekle onlarca kişinin parasının alındığı öne sürüldü. 

Adapazarı ilçesindeki bir bankanın ATM cihazından 20 Eylül'de para çekmek isteyen H.K., cihazca onaylanan 600 TL'sini alamadı. H.K.'den 10 dakika sonra aynı ATM'den para çekmek isteyen R.D.K. de 600 TL'sini benzer şekilde alamadı. ATM'de arıza olduğunu düşünen mağdurlar, bankanın müşteri hizmetlerini telefonla arayarak durumu iletti. 23 Eylül'de akşam saatlerinde başka bir bankanın ATM'sinden para çekmek isteyen M.M. adlı kişi de 900 lirasını benzer şekilde alamadı. Şikayetler üzerine yapılan incelemede ATM'lerde herhangi bir arıza bulunmadığı tespit edildi. Mağdurlar durumu polise bildirdi. 3 farkı konuyla ilgili çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, ATM'lerdeki kamera görüntülerini incelemeye aldı. Görüntüleri izleyen polis, 3 kişinin paralarının ATM'lere yerleştirilen bir aparatla çalındığını tespit etti. 

Görüntülerden şüphelinin dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından kaydı bulunduğu öne sürülen M.G. olduğunu belirleyen polis, şüpheliyi kullandığı aparatlarla birlikte yakaladı. Şüphelinin, dolandırılık için ATM cihazlarının para çekme bölümüyle aynı ebatta aparat yaptırdığı ve yapıştırıcı sürdüğü aparatı ATM'nin para çekme haznesine yerleştirdiği, mağdurların çekmek istedikleri paraların yapışkanlı bu özel aparata yapıştığı, durumun farkına varmayan mağdurların ayrılmasından sonra şüphelinin aparattaki paraları aldığı öne sürüldü. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.

CİHAN
<< Önceki Haber ATM dolandırıcısı mucitler(!) polisi bile şaşırttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER