Göz yaşlarını tutamadılar

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan hayırsever kadınlara kelepçe takılması Türkiye'yi ayağa kaldırdı. CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, dün aralarında kelepçelenen kadınların da olduğu 25 kişiyi ziyaret etti.

Göz yaşlarını tutamadılar

Özel, İl Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasından çıkarılırken ellerine kelepçe takılan kadınlar L.S.Y. ve S.A. ile birlikte Çocuk Şube'de gözaltında bulunan diğer üç kadını da ziyaret etti.

Meydan'ın haberine göre, yaptığı görüşmede kadınların, en çok çocuklarının gözü önünde kelepçelenmesinin kendilerini üzdüğünü söylediğini aktardı.

'ÇOCUKLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE KELEPÇE VURULMUŞ'
CHP Milletvekili Özel, ziyaretinin ardında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Biraz önce aşağıda beş kadın, iki de erkek gözaltında bulunan arkadaşımızla görüştük. Kendilerini tutamadılar üç tanesi gözyaşlarına hakim olamadı. En çok tekrarlanan ‘Biz bunu hak edecek ne yaptık? Bize bunu reva gördüler' sözleri oldu. 'Çocuğumuzun önünde kelepçe vurdular’ diyorlar ve normal şartlarda isimlerin bile gizli tutulması gerekiyor, çünkü suçlu muamelesi görmemeliler ama görüntüler yüzünden bütün Türkiye onları gördü."


‘HUKUKU SİYASETE ALET EDİYORLAR’
CHP Milletvekili Özel, şöyle devam etti: “Gün boyunca gördüğümüz şu, hukuku siyasete alet ediyorlar. Bir cadı avı yapıyorlar. Yaptıkları iş tamamen siyasi amaçlarla, öç alma duygusuyla, intikam duygusuyla yapılan ve hukukun alet edildiği bir saldırı.”

DİKTATÖRLÜKLERDE BİLE OLMAMIŞTI
Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa’daki nefret operasyonunda bayanların kelepçeli olarak gözaltına alınmasına tepki gösterdi: “İnsanları küçülterek, hakaret ederek, haysiyetlerini çiğneyerek soruşturma yapamazsınız. Bu, diktatörlüklerde bile olmadı. Basit bir soruşturma nedeniyle kelepçe takılarak teşhir edilmeleri, zannediyorum ki sizin de vicdanınızda büyük bir üzüntü yarattı.”

VALİLİKTEN İMAJLI AÇIKLAMA
Manisa Valiliği, başörtülü kadınlara kelepçeyle ilgili yaptığı  açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Soruşturma uzun bir süredir Cumhuriyet Başsavcılığımızın kontrolünde İl Emniyet Müdürlüğümüzün ilgili birimlerince yürütülmektedir. Hukuki süreçte suçluluğu sabit olmayan hiç kimsenin hele de toplumda çok olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanların, şartları oluşmadan böyle bir işleme tabi tutulmaları her kademede üzüntüyle karşılanmıştır."

25 kişinin emniyet ifadesi alındı
Soruşturma kapsamında evlerinden kelepçelenerek gözaltına alınan 25 kişinin Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin büyük bölümünün tamamlandığı öğrenildi. Aralarında bir bankanın çalışanları, işadamı, avukat, eğitimci, başörtülü ev hanımı, müteahhit ve esnafların da bulunduğu 25 kişinin, bugün sabah erken saatlerde Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adliye'ye sevk edileceğini belirtildi.
<< Önceki Haber Göz yaşlarını tutamadılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER